Grupul Alphabet și-a redus cu 90% participația la operatorul de aplicații de tranzacționare a acțiunilor Robinhood Markets

Grupul Alphabet și-a redus cu 90% participația la operatorul de aplicații de tranzacționare a acțiunilor Robinhood Markets
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2023

Alphabet, compania mamă a Google, și-a redus pachetul de acțiuni la Robinhood Markets cu aproape 90%, reducându-și expunerea la operatorul de aplicații de tranzacționare a acțiunilor, care se confruntă cu o încetinire a activității sale de bază, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alphabet ar fi investit în Robinhood atunci când aceasta era o companie startup nelistată și deținea peste 4,9 milioane de acțiuni în companie la sfârșitul anului 2021, scrie News.ro.

Participația la Robinhood era în valoare de aproape 419 milioane de dolari atunci când acțiunile Robinhood au atins un vârf de 85 de dolari pe unitate, în august 2021, la doar o lună după oferta publică inițială.

În urma vânzării, Alphabet deține acum 612.214 acțiuni în companie, în valoare de aproximativ 7 milioane de dolari, conform calculelor Reuters.

Joi, prețul acțiunilor Robinhood era cu 86% sub nivelul lor record.

Robinhood a avut dificultăți după ce a fost considerată drept aplicația de tehnologie financiară de vârf în timpul pandemiei, când mai mulți investitori persoane fizice au fost atrași de platforma sa datorită tranzacțiilor fără comisioane și a interfeței ușor de utilizat.

Platforma companiei a jucat, de asemenea, un rol major în stimularea unei frenezii a acțiunilor meme în ianuarie 2021, când mai mulți investitori s-au unit pe rețelele sociale pentru a crește valoarea acțiunilor tranzacționate speculativ, cum ar fi GameStop.

Dar ciclul de înăsprire a politicii monetare al Rezervei Federale, de anul trecut, a afectat acțiunile, în special pe cele ale companiilor tehnologice de mare nivel, în care a existat un mare interes al investitorilor de retail, slăbind afacerile Robinhood.

La începutul acestei săptămâni, Robinhood a declarat că a obținut profit pentru prima dată de la listarea la bursă, surprinzând Wall Street, care se aștepta la o mică pierdere.

Cu toate acestea, pe măsură ce investitorii persoane fizice au rămas precauți, utilizatorii activi lunar de pe platformă au scăzut la 10,8 milioane, fiind cu 1 milion mai puțini față de primul trimestru și cu 3,2 milioane mai puțini decât anul trecut.

Pentru a contracara slăbiciunea în tranzacționare, Robinhood a căutat să extindă fluxurile de venituri. În iunie, a încheiat un acord să cumpere firma X1, de tehnologia financiară și carduri de credit.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
robinhood markets