Grupul de companii IT Bittnet a avut pierderi de 503.617 lei în primul trimestrul, de trei ori mai mari față de același trimestru din 2020

Grupul de companii IT Bittnet a avut pierderi de 503.617 lei în primul trimestrul, de trei ori mai mari față de același trimestru din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2021

Grupul de companii IT Bittnet a înregistrat pierderi de 503.617 lei în primul trimestrul, de trei ori mai mari față de același trimestru din 2020 (-171.093 lei), în timp ce veniturile au scăzut cu aproape 4%, la 20,2 milioane de lei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Bittnet (BNET), un grup de companii IT, listat pe piața principală a Bursei de Valori București, raportează venituri de 20,2 milioane de lei în primul trimestru al anului 2021. Primele trei luni au marcat o activitate intensă în domeniul fuziunilor și achizițiilor pentru Bittnet", anunță compania.

Pentru 2021, Bittnet vizează o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane de lei și un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele ce vor fi generate de companiile care s-au alăturat Grupului în 2020. Începând cu 2021, Divizia de Educație a Bittnet Group este formată din Bittnet Training, Equatorial Gaming și eLearning Company. Divizia de Tehnologie este formată din Dendrio Solutions, Elian Solutions și Softbinator Technologies. De îndată ce tranzacția este finalizată, Divizia de Tehnologie va integra și activitatea din zona Europei Centrale și de Est a Servodata, scrie News.ro.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

"Din punct de vedere doar al trimestrului 1, cifra de afaceri a înregistrat o scădere de 800.000 lei (de la aproape 21 milioane lei la 20.2 milioane), regasităă aproape integral în marja brută generată. Evoluția pozitivă a cheltuielilor indirecte în cadrul trimestrul 1 2021 față de trimestrul 1 2020 – tot cu aproximativ 700.000 lei generează ca profitul operațional al perioadei să înregistreze valoarea negativă de 1 milion lei. Și în cadrul trimestrului evoluția profitabilității financiare este una pozitivă, astfel încât la nivel de profit brut și profit net, diferența față de triemstrul 1 2020 este o scădere nesemnificativă, de sub 300.000 lei", anunță compania.

Grupul a finalizat investițiile în eLearning Company și Softbinator, și a anunțat totodată primul proiect de investiții transfrontalier, prin achiziționarea unui pachet de acțiuni în Servodata, companie care operează cu succes, de peste 25 de ani, pe piețele din Cehia și Slovacia.

„Analizând ultimele 12 luni, schimbările operaționale introduse la nivelul grupului nostru au început să genereze rezultate mai rapid decât ne așteptam. În ultimele luni ne-am dedicat reinventării modelului nostru de afaceri. Pandemia a schimbat modul în care prospectăm și servim noi clienți, precum și modul în care livrăm ceea ce își doresc și, în cele din urmă, felul prin care îi transformăm în clienți loiali și recurenți” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, formată din companiile Dendrio Solutions și Elian, a înregistrat un rezultat solid în contextul tuturor decalajelor de livrare din partea producătorilor, înregistrând venituri de 18,1 milioane de lei, în creștere cu 3% față de anul anterior, ceea ce a generat o creștere de 5% a marjei brute aferente.

"Criza globală a semiconductorilor continuă să provoace întârzieri în livrarea de echipamente hardware. Prin urmare, chiar dacă unele dintre livrări au fost efectuate cu succes în trimestrul 1 și au dus la creșterea veniturilor din vânzarea de mărfuri cu 7%, veniturile din prestarea de servicii au scăzut cu 8,5%, deoarece nu au putut fi prestate toate serviciile conexe. Aceste venituri vor fi incluse în rezultatele trimestrului 2 2021", mai arată compania.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale anunță că se va stabili prin lege „un pachet minim de servicii” de care vor beneficia copiii și familiile vulnerabile CITEȘTE ȘI Ministrul Muncii și Protecției Sociale anunță că se va stabili prin lege „un pachet minim de servicii” de care vor beneficia copiii și familiile vulnerabile

"Pe fondul întârzierilor la livrare, pentru o parte din proiecte s-a reușit predarea efectivă a echipamentelor sau licențelor software (vezi proiectele de tip ERP) dar nu au fost finalizate toate serviciile aferente (instalări, configurări, etc.) motiv pentru care veniturile din prestarea de servicii se situează în scădere cu 8,5%, în timp ce veniturile din vânzarea de mărfuri sunt în creștere cu 7%. Aceste venituri din servicii se vor regăsi în valorile trimestrului 2. În continuare, lipsa materiei prime corelată cu funcționarea redusă a fabricilor și livrarea efectivă către România generează întârzieri pe lanțul de livrare și, din estimările noastre, acest fenomen va continua să genereze întârzieri pe tot parcursul anului 2021. De aceea, vom continua să decalăm termene iar proiectele se vor rostogoli de pe un trimestru pe următorul. Termenele de livrare avansate dinspre producători au crescut de la 30 de zile (media anilor anteriori) la peste 100 de zile", arată raportul companiei.

Veniturile Diviziei de Educație a Grupului Bittnet, care cuprinde companiile Bittnet Training și Equatorial Gaming, au scăzut cu 39% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, deoarece veniturile din trimestrului 1 2021 au ajuns la 2,1 milioane lei, în timp ce marja brută s-a ridicat la 1 milion de lei. Scăderea se datorează amânării deciziilor de achiziție de training, în contextul perspectivei de a accesa finanțări europene pentru proiecte de educație și digitalizare în cadrul companiilor. Grupul a înregistrat o cerere în creștere pentru cursurile de dezvoltare a competențelor digitale, prin urmare este avută în vedere o creștere a numărului de proiecte în perioada următoare.

„În perioada de 12 luni încheiată la 31 martie 2021, veniturile consolidate ale grupului au crescut cu 5%, până la 108 milioane de lei, cu marjă brută similară cu perioada de anul trecut, de 20 milioane de lei. Evoluția statică a cheltuielilor indirecte a generat o creștere de 13% a profitului operațional, până la 2,6 milioane lei. Rentabilitatea crescută la nivelul profitului brut și net din ultimele 12 luni este rezultatul unei îmbunătățiri semnificative și a rezultatului financiar, care întărește ideea derulării unei oferte publice de acțiuni preferențiale, care ar elimina costul ratelor dobânzii, permițând astfel grupului să înregistreze un profit brut mult mai aproape de cel operațional,” a adăugat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet.

În ceea ce privește activitatea pe piața de capital, în primul trimestru al anului 2021, investitorii la Bursa de Valori București au tranzacționat 27,6 milioane de acțiuni BNET, ceea ce reprezintă peste 11% din numărul total de acțiuni. Lichiditatea ridicată a Bittnet din ultimii ani a dus la includerea de către FTSE Russel a acțiunilor BNET în doi indici globali de acțiuni de tip „micro-cap”, începând cu 22 martie 2021. Doar patru companii listate din România sunt incluse în indicii globali ai FTSE - Banca Transilvania, Nuclearelectrica, Teraplast și Bittnet.

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator și Servodata. Bittnet Training este liderul pieței de training IT din România, cu peste 15 ani de experiență și cea mai mare echipă de traineri IT din România. Equatorial este o companie de învățare bazată pe jocuri, specializată în programe de instruire transformatoare și consultanță la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-și poziția de companie certificată de cei mai importanți furnizori de IT din lume și concentrându-se pe securitatea cloud și securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning).

Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet
it