Huawei trebuie să respecte condiții clare pentru a fi implicată în construcția rețelei 5G din Marea Britanie

Huawei trebuie să respecte condiții clare pentru a fi implicată în construcția rețelei 5G din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2020

Grupul chinez Huawei trebuie să respecte condiții clare pentru ca Marea Britanie să îi permită în continuare să fie implicat în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicații 5G, a declarat ministrul Sănătății, Matt Hancock, în urma unei informații potrivit căreia accesul Huawei la acest proiect va fi blocat, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Autoritățile britanice redactează propuneri pentru a opri instalarea de echipamente ale Huawei Technologies în termen de 6 luni, a relatat publicația Sunday Telegraph, ceea ce ar inversa o decizie luată la începutul acestui an, scrie News.ro.

Amazon lansează o aplicație de Windows 10 pentru Prime Video CITEȘTE ȘI Amazon lansează o aplicație de Windows 10 pentru Prime Video

Întrebat despre această informație, Hancock a refuzat să comenteze, dar a spus că recomandarea inițială a fost de la început condiționată.

”Nu aș comenta informațiile de acest tip care au apărut. Ce pot spune este că atunci când am publicat un raport interimar la începutul acestui an, există un număr de condiții care trebuie respectate”, a spus ministrul.

”Sunt sigur că Consiliul de Securitate Națională va analiza condițiile respective și va lua o decizie corectă, pentru a ne asigura că vom avea atât o infrastructură de telecomunicații foarte solidă, dar și sigură”, a arătat Hancock.

Premierul Boris Johnson, care a permis în ianuarie un rol limitat în construcția rețelei 5G, a fost presat tot mai mult de către Statele Unite și unii parlamentari britanici pentru a interzice participarea Huawei, din motive de securitate.

Marți, Johnson și-a înăsprit retorica la adresa Huawei, avertizând China că va proteja infrastructura critică ”de furnizorii de stat ostili”.

Miniștrii s-au referit la sancțiunile americane ca având probabil un impact asupra viabilității Huawei ca furnizor de echipamente 5G.

Publicația Sunday Telegraph a relatat căCentrul național pentru Securitate Cibernetică  și-a schimbat recomandările referitoare la Huawei, pentru că sancțiunile vor forța compania să folosească tehnologie care nu este de încredere.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g