IBM achiziționează o companie software pentru 4,6 miliarde dolari

IBM achiziționează o companie software pentru 4,6 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2023

Gigantul IT american IBM a anunțat că achiziționează o companie software pentru suma de 4,6 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

IBM a anunțat că a ajuns la un acord definitiv pentru preluarea Apptio de la Vista Equity Partners, pentru 4,6 miliarde dolari în numerar, arată StartUp Cafe.

VIDEO PROFIT LIVE Armina Popeanu, fondatoare aBC - a Business of Creativity: Cea mai mare barieră a antreprenorilor din domeniul arhitecturii este lipsa cunoștințelor de business CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Armina Popeanu, fondatoare aBC - a Business of Creativity: Cea mai mare barieră a antreprenorilor din domeniul arhitecturii este lipsa cunoștințelor de business

Compania americană spune că odată cu noua achiziție își va consolida capacitățile în domeniul cloud și automatizare.

„Tehnologia schimbă business-ul într-un ritm pe care nu l-am mai văzut până acum. Pentru a valorifica aceste schimbări, este esențial să optimizam investițiile care generează o valoare mai bună pentru afaceri, iar Apptio face exact asta”, a declarat Arvind Krishna, CEO și președinte IBM. „Beneficiile Apptio, combinate cu software-ul de automatizare IT de la IBM și platforma AI watsonx, oferă clienților o abordare cuprinzătoare pentru optimizarea și gestionarea tuturor investițiilor lor în tehnologie”.

Apptio, fondată în 2007, în Seattle, a ajuns la peste 1.500 de clienți și colaborează cu companii precum Amazon, Microsoft, Google, Salesforce, Oracle, SAP și altele. Apptio este deținută de firma Vista Equity Partners, care a plătit 1,94 miliarde de dolari pentru a o prelua în 2018, potrivit TechCrunch.

În 2019, IBM a achiziționat furnizorul de software Red Hat pentru aproape 34 miliarde dolari, în cea mai mare achiziție din istoria sa, potrivit Reuters.

Browser-ul web DuckDuckGo a fost lansat pe Windows CITEȘTE ȘI Browser-ul web DuckDuckGo a fost lansat pe Windows

IBM a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 1,05 miliarde de lei, de la 984 milioane de lei în 2021, iar profitul net a avansat cu 2,8%, la 83,8 milioane de lei.

International Business Machine (IBM) a raportat venituri de 60,58 miliarde dolari în 2022.

Gigantul american a intrat pe piața românească în anul 1991.

viewscnt
Afla mai multe despre
ibm
apptio