În doar două luni, Microsoft și Facebook au montat un cablu submarin de internet de 6.600 de kilometri care face legătura între America de Nord și Europa

În doar două luni, Microsoft și Facebook au montat un cablu submarin de internet de 6.600 de kilometri care face legătura între America de Nord și Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 sep 2017

Microsoft și Facebook anunță finalizarea lucrărilor la un cablu submarin care are rolul de a crește viteza și stabilitatea conexiunilor la internet între Europa și America dar și a altor continente care folosesc același palier.

Anunțat la finele lunii mai, cablul care traversează Oceanul Atlantic se numește Marea (înseamnă maree în limba spaniolă) și face legătura între Virginia și Bilbao, fiind montat la o adâncime de peste 5.000 de kilometri.

Urmărește-ne și pe Google News

Lucrările au început în luna august, ceea ce înseamnă că au fost necesare aproximativ două luni pentru montarea și punerea în funcțiune a unui cablu submarin de 6.600 de kilometri lungime.

Marea promite să crească vitezele de transfer și să scadă latența conexiunilor dintre cele două continente, având o capacitate de 160 de terabiți pe secundă. Mai mult, vor avea de câștigat și țări din Asia și Africa, care vor folosi noul cablu pentru unele conexiuni.

VIDEO Bill Gates folosește un smartphone cu Android CITEȘTE ȘI VIDEO Bill Gates folosește un smartphone cu Android

Cablul Marea este rodul cooperării din Microsoft, Facebook și Telxius, o subsidiară a companiei de telefonie spaniole Telefonica.

Microsoft și Facebook, precum și alte companii de tehnologie au tot interesul să crească cât mai mult calitatea și viteza conexiunilor la internet, conexiuni de care depind propriile servicii online.

De altfel, inițiativele în acest sens ale companiilor de tehnologie nu reprezintă o noutate. Facebook a colaborat anul trecut cu Google pentru montarea unui cablu submarin care să facă legătura între Los Angeles și Hong Kong, iar Google finanțează un alt proiect similar, care leagă Asia de Australia.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
facebook
internet