Facebook și Microsoft s-au asociat pentru construcția unui cablu din fibră optică pe sub Atlantic

Facebook și Microsoft s-au asociat pentru construcția unui cablu din fibră optică pe sub Atlantic
scris 27 mai 2016

Facebook și Microsoft s-au asociat pentru construcția unui cablu din fibră optică pe sub Oceanul Atlantic, aceasta fiind cea mai recentă dovadă că cele mai mari companii de tehnologie din Statele Unite vor mai mult control asupra infrastructurii Internetului, transmite MarketWatch.

Noul proiect, numit Marea, constă în construcția a opt perechi de tronsoane de cablu din fibră optică, pe o lungime de 4.000 de milie, între statul american Virginia și Spania, care va fi legătura digitală cu cea mai mare capacitate pe sub Atlantic, scrie News.ro.

Cele două companii s-au asociat în acest proiect cu operatorul spaniol Telefonica, iar cablul ar urma să intre în funcțiune anul viitor.

Microsoft și Facebook au mai investit anterior în alte cabluri transoceanice, așa cum au făcut-o și Alphabet, compania mamă a Google, și Amazon.com.

Smartphone-urile cu sisteme de operare Android sau iOS pot fi compromise la încărcarea prin conexiuni USB CITEȘTE ȘI Smartphone-urile cu sisteme de operare Android sau iOS pot fi compromise la încărcarea prin conexiuni USB

Într-un comunicat comun al Microsoft și Facebook se arată că noul cablu va contribui la reducerea costurilor și la adaptarea la creșterea explozivă a utilizării datelor digitale la nivel global, atât pentru uz comercial, cum este cazul cloud-computing, cât și al utilizării personale, pentru postarea de imagini pe rețelele de socializare.

Companiile au refuzat să dezvăluie costul proiectului de construcție a cablului.

Construcția de noi cabluri transatlantice necesită de regulă o investiție de peste 200 de milioane de dolari, a declarat Alan Mauldin, director pentru cercetări la firma de analiză a pieței TeleGeography.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
microsoft
cablu de fibra optica