Instagram lucrează la o listă de Favoriți, care să aibă prioritate în newsfeed

Instagram lucrează la o listă de Favoriți, care să aibă prioritate în newsfeed
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 sep 2021

Platforma socială deținută de Facebook, care a încetat de mult să mai fie doar pentru photosharing, ar putea permite în curând utilizatorilor să aleagă o serie de persoane ale căror postări să apară primele în newsfeed.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În codul aplicației de Instagram au fost descoperite indicii legate de o listă de Favoriți, diferită de o facilitate similară pe care rețeaua socială a testat-o în urmă cu mai mulți ani.

Noua lista, spre deosebire de cea veche, nu este pentru comunicare cu Instagram Direct, ci are legătură cu conținutul afișat în newsfeed - postările celor din această listă vor apărea primele în cadrul fluxului de conținut.

YouTube, TikTok și Whatsapp au fost cele mai accesate aplicații de către copii, în această vară CITEȘTE ȘI YouTube, TikTok și Whatsapp au fost cele mai accesate aplicații de către copii, în această vară

Instagram a confirmat descoperirea, spunând că, într-adevăr, lucrează la o listă de Favoriți, dar că nu are încă ce informații să facă publice pe această temă.

Când și dacă noua lista de Favoriți va deveni realitate, va fi unul din puține instrumente prin care utilizatorul va avea un cât de puțin control asupra conținutului pe care Instagram i-l afișează pe baza unui algoritm.

Algoritmul Instagram alege postările pe care un utilizator le vede în funcție de prospețime și de diverse semnale care arată aprecierea pentru un anumit tip de conțin (like-uri, comentarii etc.).

Cu o listă de Favoriți, însă, utilizatorul va putea influența rankarea din newsfeed și aduce în față postările persoanelor pe care le apreciază cel mai mult.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
newsfeed