Investitorii apropiați lui Elon Musk discută să ajute startupul său de inteligență artificială xAI să strângă 3 miliarde de dolari

Investitorii apropiați lui Elon Musk discută să ajute startupul său de inteligență artificială xAI să strângă 3 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2024

Investitorii apropiați lui Elon Musk sunt implicați în discuții pentru a ajuta startupul său de inteligență artificială xAI să strângă 3 miliarde de dolari, într-o rundă de finanțare care ar evalua compania la 18 miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Firma de capital de risc Gigafund și Steve Jurvetson se numără printre susținătorii care se gândesc să investească în runda de finanțare, se arată în articolul care citează oameni familiarizați cu problema, scrie News.ro.

Meta extinde etichetarea conținutului creat cu AI CITEȘTE ȘI Meta extinde etichetarea conținutului creat cu AI

Articolul WSJ mai spune că printre susținători se numără și un cofondator al unei alte firme cu capital de risc. Cu toate acestea, nu a numit persoana sau firma.

Termenii atragerii de fonduri de către xAI nu au fost finalizați, iar planurile s-ar putea schimba, a spus publicația, adăugând că discuțiile actuale de strângere de fonduri s-au intensificat recent.

xAI nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii. Biroul lui Musk nu a răspuns la o solicitare de comentarii a Reuters.

Musk a lansat xAI anul trecut, pentru a oferi o alternativă la Căutăm o alternativă la OpenAI , startup susținut de Microsoft și Google, parte a grupului Alphabet.

La începutul acestui an, Musk a spus că xAI nu a discutat cu investitorii pentru a-și asigura finanțarea, în urma unui articol din presă despre startupul care ar vrea să atragă până la 6 miliarde de dolari.

Financial Times a scris în ianuarie că xAI discută pentru a strânge fonduri la o evaluare de 20 de miliarde de dolari.

Digi Spania a încheiat un contract de vânzare a unei rețele de fibră optică în 12 provincii din Spania, pentru un preț de până la 750 milioane de euro CITEȘTE ȘI Digi Spania a încheiat un contract de vânzare a unei rețele de fibră optică în 12 provincii din Spania, pentru un preț de până la 750 milioane de euro

”xAI nu strânge capital și nu am avut conversații cu nimeni în acest sens”, a spus Musk la acel moment.

xAI a lansat în martie o versiune îmbunătățită a chatbotului său Grok - numită Grok-1.5, un chatbot care rivalizează cu ChatGPT al OpenAI.

Chatbotul este disponibil pentru utilizare de către unii utilizatori ai X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
xai