Magazinul terț AltStore PAL este lansat pe iPhone în Europa

Magazinul terț AltStore PAL este lansat pe iPhone în Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2024

Grație noii legislații pentru piețe digitale, utilizatorii din Europa au acum la dispoziție una din primele alternative la App Store.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

AltStore PAL, dezvoltat de Riley Testut, a fost lansat oficial în Uniunea Europeană și poate fi instalat pe dispozitivele Apple.

Acesta se dorește a fi o alternativă la App Store, magazinul oficial de conținut pentru ecosistemul Apple, și vine cu un modul diferit de funcționare.

Apple retrage unul dintre primele emulatoare de jocuri din App Store CITEȘTE ȘI Apple retrage unul dintre primele emulatoare de jocuri din App Store

În primul rând, acesta va fi disponibil pe baza unui abonament care costă 1,5 euro (fără TVA). Asta pentru ca producătorul să acopere Core Technology Fee, noua taxă impusă de Apple.

În al doilea rând, AltStore PAL va realiza monetizarea prin Patreon. Prin integrarea cu acesta, dezvoltatorii vor putea recompensa donatorii, de exemplu, cu acces la versiunile de test ale aplicațiilor.

În al treilea rând, dezvoltatorii își vor găzdui singuri aplicațiile, pe propriile servere. AltStore PAL va face trimitere către acestea, nefiind un magazin centralizat, precum App Store.

Noul magazin vine cu două aplicații ale lui Riley Testut - Delta, un emulator de jocuri pentru console vechi, și Clip, un manager pentru clipboard.

viewscnt
Afla mai multe despre
altstore pal
apple
iphone
europa