Una dintre cele mai mari țări din lume a blocat în secret accesul la „X”, platforma social media a lui Elon Musk

Una dintre cele mai mari țări din lume a blocat în secret accesul la „X”, platforma social media a lui Elon Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Ministerul de interne din Pakistan, una dintre cele mai mari țări din lume ca populație, a confirmat miercuri că a blocat în februarie accesul la „X”, platforma social media deținută de Elon Musk, fără să anunțe public acest lucru, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Utilizatorii din Pakistan ai platformei „X” au început să raporteze încă de la jumătatea lunii februarie dificultăți cu accesarea și funcționarea platformei, însă guvernul de la Islamabad nu a anunțat până acum că problemele ar fi cauzate de măsurile luate de autorități împotriva rețelei de socializare, scrie Hotnews.ro.

ASF are în lucru o inițiativă legislativă de blocare a site-urilor entităților neautorizate care operează în România CITEȘTE ȘI ASF are în lucru o inițiativă legislativă de blocare a site-urilor entităților neautorizate care operează în România

Ministerul pakistanez al internelor a confirmat acum acest lucru într-un document depus miercuri în instanță.

„Este foarte pertinent să menționăm aici că eșecul Twitter/X de a adera la directivele legale ale guvernului Pakistanului și de a răspunde la îngrijorările legate de folosirea abuzivă a platformei sale au necesitat impunerea interdicției”, afirmă documentul obținut de agenția Reuters.

Acesta notează de asemenea că guvernul de la Islamabad și-a exprimat îngrijorările reprezentanților companiei lui Musk, dar că aceștia au dat dovadă de reticență în ceea ce privește rezolvarea problemelor semnalate.

„Decizia de a impune o interdicție împotriva Twitter/X în Pakistan a fost luată în interesul apărării securității naționale, menținerii ordinii publice și prezervării integrității națiunii noastre”, mai afirmă documentul depus în instanță.

Acesta notează de asemenea că decizia a fost luată după analizarea unor rapoarte confidențiale redactate de agențiile de informații și securitate ale Pakistanului.

Pakistanul spune că a blocat accesul la „X” din cauza „elementelor ostile” care operau împotriva sa pe platformă

„Elemente ostile care operează pe Twitter/X au intenții infame de a crea un mediu de haos și instabilitate, cu obiectivul final de a destabiliza țara și a o arunca într-o formă de anarhie”, mai afirmă documentul.

Reprezentanți ai „X” nu au comentat deocamdată interzicerea platformei în una dintre cele mai mari țări din lume. Cu o populație estimată la aproximativ 240 de milioane de persoane, Pakistanul este a cincea cea mai populată țară din lume, după India, China, SUA și Indonezia.

Potrivit estimărilor, „X” ar avea 4,7 milioane de utilizatori în Pakistan. Deși nu este una dintre cele mai mari piețe ale platformei social media, aceasta are în Pakistan mai mulți utilizatori decât în numeroase țări europene.

FOTO Hotelul Nordis Mamaia, cel mai mare hotel de leisure din Europa Centrală și de Est, dă startul sezonului estival CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Nordis Mamaia, cel mai mare hotel de leisure din Europa Centrală și de Est, dă startul sezonului estival

În prezent, accesul la „X” este blocat în China, Iran, Myanmar, Coreea de Nord, Rusia și Turkmenistan. Rusia a restricționat accesul la Twitter imediat după declanșarea invaziei din Ucraina, blocând apoi și celelalte rețele de socializare din Occident.

Cu toate acestea, mai mulți oficiali ruși de rang înalt, inclusiv Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, folosesc în continuare platforma social media cumpărată de Elon Musk în octombrie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
x
elon musk