Mai mulți angajați ai AT&T au primit mită pentru a instala malware în rețeaua operatorului

Mai mulți angajați ai AT&T au primit mită pentru a instala malware în rețeaua operatorului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 aug 2019

Un pakistanez a mituit mai mulți angajați ai operatorului american AT&T cu peste 1 milion de dolari, pentru ca aceștia să instaleze malware în rețea și să deblocheze peste 2 milioane de dispozitive mobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

DoJ (Department of Justice) a pus sub acuzare un cetățean pakistanez care a mituit mai mulți angajații AT&T, cărora le-a cerut să instaleze malware și hardware neautorizat în cadrul rețelei de comunicații.

Muhammad Fahd, în vârstă de 34 de ani, le-a plătit peste 1 milion de dolari mai multor angajați AT&T din Bothell, Washington.

Pakistanezul a pus la cale o schemă care a început în aprilie 2012, când mituia angajații AT&T să deblocheze iPhone-urile vândute de operator, pentru ca acestea să poată fi folosite și în alte rețele.

Numărul atacurilor informatice de tip DDoS a crescut CITEȘTE ȘI Numărul atacurilor informatice de tip DDoS a crescut

Angajații erau contactați printr-un apel telefonic și prin intermediul aplicațiilor de chat. Aceștia primeau o listă de coduri IMEI pe care le deblocau pentru o sumă de bani. Banii erau livrați în contul personal sau cash.

Din 2013, Fahd a trecut la nivelul următor, cerându-le angajaților mituiți să instaleze malware în call center-ul din Bothell. Malware-ul colecta date despre infrastructura operatorului.

Apoi, a fost folosit un al doilea malware, care folosea datele colectate de primul malware, pentru a debloca automat telefoanele din rețea, fără interacțiunea angajaților, dar pe baza datelor de autentificare ale acestora.

Cel mai “receptiv” dintre angajații operatorului american a primit în total de la Fahd 428.500 dolari, conform DoJ.

Pakistanezul a fost arestat în Hong Kong în luna februarie și a fost adus în Statele Unite pe 2 august. Acesta poate petrece până la 20 de ani în închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Pierderile AT&T ca urmare a acțiunilor lui Fahd sunt estimate la 5 milioane de dolari pe an în perioada 2012-2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
at&t
malware
iphone