Mark Zuckerberg testează în propria casă un sistem de inteligență artificală creat de Facebook

Mark Zuckerberg testează în propria casă un sistem de inteligență artificală creat de Facebook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 aug 2016

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, crede atât de mult în potențialul sistemelor de inteligență artificială și în proprii ingineri, încât și-a dat casa pe mâinile unui astfel de sistem experimental.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zuckerberg a organizat luni o conferință de întrebări și răspunsuri care a durat aproximativ o oră și a fost organizată la Roma. Acesta și-a delectat audiența povestind cum a dezvoltat și instalat în propria casă un sistem experimental de inteligență artificială.

Provocarea vine ca urmare a unei promisiuni făcute încă din luna ianuarie. Acesta a declarat atunci că vrea să experimenteze el însuși progresul făcut de compania pe care o conduce în domeniul inteligenței artificiale, urmând să instaleze în propria casă AI-ul dezvoltat de inginerii Facebook, cu update-urile de rigoare.

La prima vedere, sistemul cu care se laudă Zuckerberg nu pare cu nimic ieșit din comun, având facilități întâlnite și la alte produse similare. Acesta răspunde exclusiv comenzilor vocale date de Mark Zuckerberg și reglează parametrii standard, precum temperatura și lumina. Accesul în locuință se face pe baza recunoașterii faciale, astfel că nu sunt necesare nici chei, nici diverse coduri de acces.

Facebook va începe să folosească date ale utilizatorilor WhatsApp pentru o publicitate mai relevantă CITEȘTE ȘI Facebook va începe să folosească date ale utilizatorilor WhatsApp pentru o publicitate mai relevantă

Cu toate astea, șeful Facebook pare entuziasmat de tehnologia respectivă și promite o demonstrație publică pentru luna septembrie.

Până acum, planurile Facebook în ceea ce privește inteligența artificială s-au limitat la algoritmi care funcționează în zona rețelei sociale, precum îmbunătățirea sistemului automat de traducere sau recunoașterea facială. Nu este însă exclus ca, fără a inova cu adevărat, pretențiile Facebook să fie mult mai mari, dorindu-se o extindere în lumea reală.

Ca o companie care trăiește din publicitate, scopul final al celor de la Facebook nu poate fi decât să învețe cât mai multe despre utilizatorii săi și să câștige noi locuri în care poate afișa reclame. Drept urmare, nu ar trebui să mire pe nimeni dacă peste câțiva ani va exista o funcție numită ”descuie ușa cu Facebook”.

Mark Zuckerberg, ca și alți șefi de mari companii, crede cu convingere în viitorul inteligenței artificiale. Șeful Facebook crede că în următorii 5-10 ani AI-ul poate deveni superior omului în ceea ce privește simțurile de bază, precum văzul sau auzul.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificial
ai
facebook
mark zuckerberg