Microsoft - Agresivitatea măsurilor pentru a-și avantaja propriul browser a ajuns la un nou nivel

Microsoft - Agresivitatea măsurilor pentru a-și avantaja propriul browser a ajuns la un nou nivel
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 nov 2021

După ce a complicat procesul de configurare a browser-ului implicit din Windows 11, Microsoft ia măsuri și împotriva unui instrument care ajuta utilizatorii să evite browser-ul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Agresivitatea măsurilor luate de Microsoft pentru a-și avantaja propriul browser a ajuns la un nou nivel, de când a fost lansat Windows 11, iar compania merge acum și mai departe, chiar dacă asta înseamnă afectarea experienței propriilor utilizatori.

În Windows 11, procesul de schimbare a browser-ului implicit a fost schimbat și complicat cu scopul clar de a descuraja utilizatorii să înlocuiască Edge cu un browser concurent.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Însă, asta este doar parte a problemei. Anumite funcții, precum căutările din meniul Start și noua bară de știri din Windows 11 și Windows 10, sunt special optimizate pentru a deschide link-urile în Edge, chiar dacă utilizatorul a ales alt browser ca implicit.

Pentru evitarea acestor limitări, există o aplicație numită EdgeDeflector, care ajută utilizatorii să evite Edge și să deschidă toate link-urile cu browser-ul preferat, pe care l-au setat ca implicit.

Doar că Microsoft, prin cel mai recent update de Windows, a blocat funcționarea EdgeDeflector, pentru a forța utilizatorii să folosească Edge.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

„Acestea nu sunt acțiunile unei companii căreia îi pasă de produsul său”, spune Daniel Aleksandersen, dezvoltatorul EdgeDeflector, care acuză Microsoft că introduce reclame și produse nedorite, care afectează productivitatea utilizatorilor.

Microsoft nu a oferit o explicație oficială pentru blocarea aplicației pe care peste 500.000 de utilizatori o aveau instalată. Mai interesant ar fi ca Microsoft să explice de ce simte nevoia să apeleze astfel de tactici, când Edge este un browser chiar bun, care are potențialul de a-și câștiga pe merit adepții.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows
edge