Microsoft va implementa funcții de AI pe Windows 10

Microsoft va implementa funcții de AI pe Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 nov 2023

Nu doar Windows 11 va beneficia de funcționalitățile oferite de AI-ul Microsoft, ci, în curând, și vechiul, dar încă foarte popularul Windows 10.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu câteva luni, Microsoft lansa Windows Copilot, o suită de funcții bazate de inteligență artificială generativă, pentru cel mai nou sistem de operare al companiei, Windows 11.

Acum, conform unor surse citate de Windows Central, compania lucrează deja la integrarea acelorași funcții în Windows 10.

Samsung și-a prezentat propriul AI generativ CITEȘTE ȘI Samsung și-a prezentat propriul AI generativ

Instrumentele de AI vor funcționa la fel pe ambele sisteme de operare - acestea vor fi disponibile în cadrul unei bare laterale, deschise prin intermediul unui buton plasat în taskbar.

Din bara laterală, utilizatorii da comenzi precum rezumarea documentelor, deschiderea fotografiilor pentru a aplica diverse prelucrări sau aplicarea anumitor configurări la nivelul sistemului de operare.

Motivul pentru care Microsoft face acum acest lucru este simplu: vrea să aducă funcțiile de AI în fața câtor mai multor utilizatori, iar Windows 10 are mai mulți utilizatori decât Windows 11.

Windows 10 este folosit de peste 1 miliard de utilizatori, în vreme ce Windows 11 abia a trecut de 400.000 de milioane de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows
copilot
ai