Microsoft va lansa un chatbot Copilot destinat lucrătorilor din sectorul financiar

Microsoft va lansa un chatbot Copilot destinat lucrătorilor din sectorul financiar
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2024

Microsoft a anunțat că va lansa un chatbot Copilot care poate îndeplini sarcini cheie pentru oamenii care lucrează în sectorul financiar, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania de software va oferi mai întâi instrumentul în previzualizare publică. Detaliile de preț vor urma, scrie News.ro.

Stripe a ajuns să valoreze 65 miliarde dolari după ce investitorii au cumpărat acțiuni ale angajaților. Compania își dezvoltă afacerea din România CITEȘTE ȘI Stripe a ajuns să valoreze 65 miliarde dolari după ce investitorii au cumpărat acțiuni ale angajaților. Compania își dezvoltă afacerea din România

Mulți furnizori de software pentru afaceri, inclusiv HubSpot și Salesforce, au lucrat pentru a dota produsele existente cu inteligență artificială generativă, în speranța de a face clienții mai eficienți, transmite CNBC.

Această cursă a început după ce OpenAI a lansat în 2022  chatbot-ul ChatGPT, care poate redacta texte de tip uman sau alt conținut cu doar câteva cuvinte de intervenție umană.

O companie tipică cuprinde o varietate de grupuri în care angajații efectuează muncă specializată.

”Vrem ca fiecare departament să fie activat și îmbogățit cu un Copilot”, a declarat miercuri Charles Lamanna, un vicepreședinte corporativ Microsoft, într-un interviu acordat CNBC la San Francisco.

Microsoft are deja un Copilot pentru uz industrial general, în aplicațiile Office, și a lansat Copiloturi concepute pentru lucrătorii din vânzări și servicii pentru clienți.

Copilotul pentru finanțe va efectua inițial o analiză a variațiilor, va reconcilia datele în Excel și va accelera procesul de colectare în Outlook.

Software-ul poate folosi informațiile stocate în SAP și în Microsoft Dynamics 365. Funcții suplimentare vor veni în Copilotul financiar mai târziu în acest an, a spus Lamanna.

DECIZIE Primăria Capitalei declanșează patru proceduri pentru mii de autorizații taxi CITEȘTE ȘI DECIZIE Primăria Capitalei declanșează patru proceduri pentru mii de autorizații taxi

Agenția japoneză de publicitate Dentsu va folosi Copilot pentru sarcini financiare, a spus Lamanna.

Microsoft a spus că departamentul său financiar a oferit contribuții în dezvoltarea noului Copilot și că a observat câteva beneficii timpurii în urma utilizării acestuia.

Compararea datelor preluate din diferite sisteme este ”ceva pentru care fiecare echipă financiară de pe planetă face foarte mult”, a spus Cory Hrncirik, director pentru finanțe modern în biroul de director financiar al Microsoft.

Câteva mii de oameni dintr-o echipă de planificare și analiză financiară petrec fiecare una sau două ore făcând reconciliere în fiecare săptămână, iar cu noul Copilot, asta durează 10 până la 20 de minute pe săptămână, a spus el.

Ideea este de a-i ajuta pe acești angajați să petreacă mai puține ore în sarcini obositoare și de a oferi timp pentru o muncă mai antrenantă, care poate contribui mai mult la companie.

Dar angajații din domeniul financiar Microsoft nu sunt obligați să folosească noul Copilot, a spus Hrncirik.

Dacă mulți profesioniști în finanțe dintr-o anumită companie profită de aceste automatizări, totuși, compania ar putea să-și închidă registrele financiare mai rapid.

”Acesta este unul dintre marile argumente pentru directorii financiari”, a spus Lamanna.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
copilot