Microsoft vrea să preia angajații OpenAI nemulțumiți de destituirea lui Sam Altman

Microsoft vrea să preia angajații OpenAI nemulțumiți de destituirea lui Sam Altman
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 nov 2023

Microsoft nu-l vrea doar pe Sam Altman, după ce acesta a fost dat afară de la conducerea OpenAI, ci și pe toți angajații nemulțumiți ai acesteia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 700 din cei 770 de angajați OpenAI au semnat o scrisoare deschisă după demiterea lui Sam Altman de la conducerea companiei. Aceștia amenință că vor demisiona în masă dacă Altman nu va fi destituit, iar membrii consiliului nu-și vor da demisia.

După ce nemulțumirea angajaților OpenAI a ieșit la iveală, la fel ca în cazul lui Sam Altman, Microsoft a anunțat că are loc pentru toți angajații OpenAI care vor să plece.

OpenAI s-ar putea confrunta cu un exod al clienților CITEȘTE ȘI OpenAI s-ar putea confrunta cu un exod al clienților

Și nu au fost doar vorbe. Compania americană, conform Axios, a pregătit deja spațiu de lucru pentru aceștia în birourile LinkedIn din San Francisco, care sunt la 10 minute de condus de birourile OpenAI.

Sursele aceleiași publicații spun că Microsoft a configurat deja infrastructura pentru antrenarea AI-ului pe care aceștia o vor folosi și le-a pregătit Mac-uri (nu PC-uri cu Windows) pentru lucru.

Situația nu este, însă, decisă. Sam Altman încă ar putea să revină la conducerea OpenAI, care și-ar păstra și angajații astfel.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
openai
sam altman