Numărul troienilor noi de banking a crescut spectaculos

Numărul troienilor noi de banking a crescut spectaculos
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 nov 2021

Prima jumătate a acestui an a adus o “explozie” a numărului de coduri malițioase folosite în special pentru spargerea conturilor de mobile banking, pentru a fura banii posesorilor de dispozitive mobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În “Threat Intelligence Report”, un studiu realizat de Nokia, se arată că numărul troienilor noi de banking a crescut, în prima jumătate a acestui an, cu 80% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Este o creștere spectaculoasă, în trend cu creșterea numărului de oameni care folosesc serviciile de banking pe dispozitivele mobile, care ar trebui să determine băncile și clienții acestora să folosească măsuri mai bune de securitate.

Apple lucrează la a treia generație de procesoare M1 CITEȘTE ȘI Apple lucrează la a treia generație de procesoare M1

Cele mai vizate regiuni sunt Europa și America Latină, unde sunt atacate dispozitivele mobile cu scopul interceptării datelor de logare și a parolelor unice trimise prin SMS.

În ceea ce privește tipul dispozitivelor, sunt vizate, cu preponderență, datorită deschiderii mai mari a sistemului de operare, smartphone-urile cu Android. Aici, atacatorii găsesc mai rapid calea către buzunarele utilizatorilor și au la dispoziție și un număr mult mai mare de victime.

Pe de altă parte, procentul de infectare al sistemelor cu conexiuni fixe la internet a scăzut anul acesta la 2,5%, după în decembrie 2020 acest indicator era la 3,24%. Scăderea este pusă pe seama upgrade-ului unora dintre serviciile online.

viewscnt
Afla mai multe despre
troienil
banking
securitate
bani