Oficial american: Statele Unite ”nu vor tolera” interzicerea efectivă de către China a achizițiilor de cipuri de memorie Micron Technology

Oficial american: Statele Unite ”nu vor tolera” interzicerea efectivă de către China a achizițiilor de cipuri de memorie Micron Technology
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2023

Statele Unite ”nu vor tolera” interzicerea efectivă de către China a achizițiilor de cipuri de memorie ale Micron Technology și lucrează îndeaproape cu aliații pentru a aborda această ”coerciție economică”, a declarat secretarul american pentru Comerț Gina Raimondo, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Raimondo a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, după o întâlnire a miniștrilor comerțului în cadrul discuțiilor din cadrul economic indo-pacific condus de SUA, că Statele Unite ”se opun ferm” acțiunilor Chinei împotriva Micron, scrie News.ro.

Apple va plăti 50 de milioane de dolari pentru despăgubirea celor afectați de tastaturile tip „fluture” ale laptopurilor companiei CITEȘTE ȘI Apple va plăti 50 de milioane de dolari pentru despăgubirea celor afectați de tastaturile tip „fluture” ale laptopurilor companiei

Acestea ”vizează o singură companie din SUA, fără nicio bază de fapt, și o vedem ca o constrângere economică simplă și nu o vom tolera și nici nu credem că va avea succes”.

Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China a declarat pe 21 mai că Micron, cel mai mare producător de cipuri de memorie din SUA, a eșuat în testele de evaluare a securității rețelei și că va bloca operatorii de infrastructură cheie să cumpere de la companie, determinând-o să prezică o reducere a veniturilor.

Mișcarea a survenit la o zi după ce liderii democrațiilor industriale G7 au convenit asupra unor noi inițiative pentru a respinge constrângerea economică a Chinei, o decizie remarcată de Raimondo.

”Așa cum am spus la G7 și așa cum am spus în mod constant, ne angajăm îndeaproape cu partenerii care abordează această provocare specifică și toate provocările legate de practicile non-piață ale Chinei”.

Raimondo a abordat, de asemenea, problema Micron într-o întâlnire de joi cu ministrul comerțului din China, Wang Wentao.

Sony a anunțat un dispozitiv portabil și prima pereche de căști pentru PlayStation 5 CITEȘTE ȘI Sony a anunțat un dispozitiv portabil și prima pereche de căști pentru PlayStation 5

Ea a mai spus că acordul IPEF privind lanțurile de aprovizionare și alți piloni ai discuțiilor ar fi în concordanță cu investițiile SUA în Legea CHIPS, de 52 de miliarde de dolari, pentru a stimula producția de semiconductori în Statele Unite.

”Investițiile în Legea CHIPS sunt de a consolida și de a consolida producția noastră internă de semiconductori. Acestea fiind spuse, salutăm participarea companiilor care se află în țările IPEF, așa că ne așteptăm ca firme din Japonia, Coreea, Singapore și altele vor participa la finanțarea CHIPS Act”, a spus Raimondo.

viewscnt
Afla mai multe despre
cipuri
sua
china