Popularitatea Pokemon Go în SUA este în scădere

Popularitatea Pokemon Go în SUA este în scădere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 aug 2016

Febra Pokemon Go scade în rândul americanilor, numărul utilizatorilor din SUA fiind cu peste 20% sub nivelul maxim, atins luna trecută, potrivit unui raport al companiei de analiză Survey Monkey, citat de International Business Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iulie, aplicația a atins, în Statele Unite, un vârf săptămânal de aproape 40 de milioane de utilizatorii, dar de atunci a pierdut circa 22% dintre aceștia.

Poplaritatea în scădere a jocului în rândul americanilor ar putea fi legată unele modificări recente legate de funcțiile aplicației. Totodată, Niantic, producătorul jocului, a blocat accesul dezvoltatorilor terți la API-ul său (Application Programming Interface, care permite creare unor aplicații ce pot interacționa cu Pokemon Go). Un astfel de exemplu este aplicația PokeVision, care ajută la găsirea pokemonilor cu sprijinul unei hărți.

La DNA s-au prezentat toți operatorii de telefonie mobilă. Cu oferte CITEȘTE ȘI La DNA s-au prezentat toți operatorii de telefonie mobilă. Cu oferte

Scăderea numărului de utilizatori nu este, totuși, ceva neobișnuit. Potrivit Verto Analytics rata de retenție a utlizatorilor pentru jocurile pe mobil este, în general, de 15%-30%.

Pokemon Go a depășit granițele unui simplu joc pe telefon, transformându-se într-un adevărat fenomen global. Doar în prima luna din momentul lansării, când era disponibil într-un număr restrâns de țări, Pokemon Go a realizat venituri de peste 200 de milioane de dolari.

Jocul a devenit cea mai descărcată aplicație de smartphone în prima săptămână de la lansate din istoria de 8 ani a App Store-ului. Pokemon Go a urcat pe prima poziție în topul aplicațiilor pentru iPhone și iPad încă din ziua lansării, informație confirmată de Apple, care nu a dat însă cifrele exacte.

viewscnt
Afla mai multe despre
pokemon go
niantic
nintendo
joc
mobil
utilizatoei
survey monkey