Poșta a respins ofertele Vodafone și Nextgen și anulează licitația pentru sistemul de comunicații al companiei

Poșta a respins ofertele Vodafone și Nextgen și anulează licitația pentru sistemul de comunicații al companiei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 21 iun 2016

Poșta Română a anulat, în data de 8 iunie, licitația estimată la 17,6 milioane de lei, fără TVA, pentru sistemul de comunicații al companiei, la procedura de atribuire înscriindu-se cu oferte Vodafone Romania și Nextgen Communications, parte a grupului Telekom Romania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania motivează decizia prin refuzul ofertantului desemnat câștigător de a semna contractul pentru lotul 1 al licitației. În cazul lotului 2, oferta depusă a fost respinsă ca fiind neconformă, potrivit datelor Poștei Române.

Pentru lotul 1 al licitației, care prevedea furnizarea de servicii de transmisii de date, de conectivitate pentru replicarea datelor și de acces la internet, ofertele au venit din partea Vodafone Romania și Nextgen Communications.

În cazul Nextgen, oferta a fost depusă împreună cu Telekom Romania Communication (fost Romtelecom, subcontractant) și GTS Telecom (terț susținător).

Lotul 2 al licitației avea ca obiect asigurarea unei linii de siguranță (backup) pentru serviciile aferente primului lot și singurul ofertant a fost Vodafone Romania.

Poșta Română a urmărit prin această licitație punerea în funcțiune a unei infrastructuri de comunicație omogene și redundante, eficientizarea derulării operațiunilor comerciale în unitățile companiei și îndeplinirea atribuțiilor operative ale tuturor structurilor operaționale care au acces la sistem, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Cu o durată de 3 ani, contractul prevedea furnizarea de servicii de transmisii de date, de conectivitate pentru replicarea datelor și de acces la internet.

“Pentru toate serviciile furnizate se vor asigura livrarea, testarea și instalarea tuturor componentelor sistemului integrat, mentenanța și suportul pe durata furnizării serviciilor, în conformitate cu specificațiile tehnice minime impuse prin caietul de sarcini”, se arată în documentația licitației.

Poșta anulează o licitație de 60 mil. lei după ce a primit 200 de sesizări privind restricționarea accesului ofertanților CITEȘTE ȘI Poșta anulează o licitație de 60 mil. lei după ce a primit 200 de sesizări privind restricționarea accesului ofertanților

La începtul lunii noiembrie 2015, Poșta Română a anulat o licitație pentru servicii de telefonie fixă și transmisii de date, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a impus companiei, în urma unei plângeri a Vodafone Romania, modificarea caietului de sarcini al procedurii de atribuire și stabilirea unui nou termen de depunere a ofertelor.

Contractul era estimat la 2,8 milioane de euro, TVA inclusă, pe o perioadă de patru ani.

Cu afaceri de aproape 1,1 miliarde de lei în 2015, Poșta Română are ca acționari Ministerul Comunicațiilor - 75% din acțiuni și Fondul Proprietatea, cu o participație de 25%.

Poșta este cel mai mare operator local de profil, are peste 24.800 salariați și o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.

Vodafone Romania este al doilea jucător local pe piața serviciilor de telefonie mobile și parte a grupului britanic de telecomunicații Vodafone.

Nextgen Communications și Telekom Romania Communication (fost Romtelecom) sunt parte a grupului de firme Telekom Romania, controlat indirect de grupul german Deutsche Telekom, prin grupul elen OTE.

GTS Telecom este subsidiara GTS Central Europe, preluată de Deutsche Telekom în noiembrie 2013 pentru suma de 546 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
vodafone
nextgen
licitatie
anulare