Prețul acțiunilor Trump Media a explodat imediat după listarea la bursă

Prețul acțiunilor Trump Media a explodat imediat după listarea la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2024

Prețul acțiunilor companiei de social media a lui Donald Trump a crescut cu peste 50% în câteva minute după debutul său la bursa de pe Wall Street, sub simbolul DJT, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacționarea cu acțiuni ale Trump Media & Technology Group (TMTG) a fost oprită pentru scurt timp, pe fondul creșterii, din cauza volatilității, înainte de a fi reluată în jurul orei 9:40 ET, arată news.ro.

De ce a fost grevă la Carrefour România: Salariul primit de angajați CITEȘTE ȘI De ce a fost grevă la Carrefour România: Salariul primit de angajați

Peste 6,5 milioane de acțiuni Trump Media au fost tranzacționate până la ora 9:50 a.m.

Simbolul DJT a debutat la bursa Nasdaq la aproape trei decenii după ce fostul președinte l-a folosit pentru a-și lansa compania de hoteluri și cazinouri, cotată la bursă în 1995.

Premier Energy vrea să își majoreze portofoliul de energie regenerabilă cu 50%, la 1,5 GW. Nu exclude o listare CITEȘTE ȘI Premier Energy vrea să își majoreze portofoliul de energie regenerabilă cu 50%, la 1,5 GW. Nu exclude o listare

Acțiunile respective au fost eliminate în mod rușinos de la Bursa de Valori din New York nouă ani mai târziu.

Simbolul este ”un omagiu direct al fostului președinte și director al companiei și al celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, Donald J. Trump”, a declarat Trump Media într-un comunicat.

Guvernul polonez încearcă să îl trimită pe guvernatorul Băncii Naționale în fața instanței; percheziție la domiciliul fostului ministru al justiției CITEȘTE ȘI Guvernul polonez încearcă să îl trimită pe guvernatorul Băncii Naționale în fața instanței; percheziție la domiciliul fostului ministru al justiției

”Credem că începerea tranzacționării DJT pe piețele publice arată cererile americanilor pentru platforme cu libertate de exprimare, care resping cenzura înăbușitoare impusă de Big Tech”, se spune în comunicat.

Fuziunea Trump Media cu compania de tip fantomă Digital World Acquisition Corp. a fost finalizată luni, permițându-i să devină tranzacționată public.

FOTO Apple va schimba brandul pentru conturile folosite de utilizatorii dispozitivelor sale CITEȘTE ȘI FOTO Apple va schimba brandul pentru conturile folosite de utilizatorii dispozitivelor sale

Trump este acționarul majoritar al companiei, între ai cărui directori se numără fiul său Donald Trump Jr. și alți aliați apropiați ai fostului președinte.

Documentele SEC arată că Trump deține 78,75 milioane de acțiuni la Trump Media, ceea ce reprezintă până la 69% din acțiunile companiei, în funcție de rata de răscumpărare a acțiunilor de către acționarii DWAC.

Participația respectivă era în valoare de 5,6 miliarde de dolari pe hârtie, la prețul acțiunilor de 71 de dolari, chiar înainte de ora 13:00.

CONFIRMARE Deficit record pentru primele două luni CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Deficit record pentru primele două luni

Potrivit fuziunii, Trump nu poate să-și vândă acțiunile timp de șase luni. Dar consiliul de administrație al companiei i-ar putea acorda o derogare la această perioadă de blocare.

În ciuda evaluării de piață relativ ridicate a Trump Media, compania a raportat venituri de mai puțin de 3,5 milioane de dolari în primele trei trimestre ale anului 2023, cu pierderi raportate de peste 10 ori această sumă.

În ultima zi de tranzacționare de luni sub simbolul DWAC, acțiunile companiei au crescut cu peste 35% după ce o curte de apel din New York a redus de la 454 de milioane de dolari la 175 de milioane de dolari suma unei garanții pe care Trump ar trebui să o depună pentru a întrerupe colectarea sumei inclusă într-un verdict pentru o fraudă comercială judecată deja, în timp ce face recurs.

Trump Media, compania lui Donald Trump care deține rețeaua de socializare Truth Social, a debutat la bursă, pe piața NASDAQ, transmite CNBC

Compania, care se va numi Trump Media & Technology Group Corp (TMTG), este rezultatul unei combinații dintre compania lui Trump și compania de tip fantomă Digital World Acquisition Corp, deja listată la bursă.

Ce țări au interzis TikTok și ce s-a întâmplat în cea mai mare parte dintre ele. Proiect în România CITEȘTE ȘI Ce țări au interzis TikTok și ce s-a întâmplat în cea mai mare parte dintre ele. Proiect în România

Majoritatea acționarilor DWAC au votat vineri pentru aprobarea fuziunii cu TMTG. Acea fuziune a fost încheiată luni, potrivit unui dosar la Comisia pentru bursă și valori mobiliare.

Trump deține cel puțin 58% din companie, o participație care valorează 3 miliarde de dolari sau mai mult, la prețul acțiunilor de luni.

Trump Media va continua să fie condusă de CEO-ul Devin Nunes și de actuala sa echipă de management, care a operat compania privată înainte ca aceasta să fuzioneze cu DWAC.

”Ca o companie publică, ne vom urmări cu pasiune viziunea de a construi o mișcare de revendicare a internetului de la cenzorii Big Tech. Vom continua să ne îndeplinim angajamentul față de americani de a servi drept port sigur pentru libera exprimare și de a face față armatei în continuă creștere a suprimătorilor de vorbire”, a spus Nunes într-un comunicat.

Fostul CEO al DWAC, Eric Swider, va deveni director al Trump Media.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump media
donald trump