Prețul acțiunilor Trump Media a scăzut cu peste 22%, după raportarea unei pierderi de 58,2 milioane de dolari, la venituri de 4,1 milioane de dolari în 2023

Prețul acțiunilor Trump Media a scăzut cu peste 22%, după raportarea unei pierderi de 58,2 milioane de dolari, la venituri de 4,1 milioane de dolari în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2024

Prețul acțiunilor Trump Media & Technology Group a scăzut cu peste 22%, după ce compania de aplicații de social media, strâns legată de fostul președinte Donald Trump, a raportat o pierdere netă de 58,2 milioane de dolari, la venituri de doar 4,1 milioane de dolari în 2023, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ciuda acestei scăderi a acțiunilor, capitalizarea de piață a companiei este încă de peste 6,8 miliarde de dolari după declarația sa la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse care a dezvăluit pierderea pentru anul trecut, scrie News.ro.

DOCUMENT Atenție la pronunțarea literelor b, m și p: Ghid pentru depistarea deepfake, lansat de o agenție guvernamentală CITEȘTE ȘI DOCUMENT Atenție la pronunțarea literelor b, m și p: Ghid pentru depistarea deepfake, lansat de o agenție guvernamentală

O mare parte din pierderea netă pare să provină din cheltuiala cu dobânzi de 39,4 milioane de dolari, potrivit declarației.

Un purtător de cuvânt al companiei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la declarația financiară. Aceasta arată că, în 2022, Trump Media a avut un profit net de 50,5 milioane de dolari și un venit total de doar 1,47 milioane de dolari.

Compania a încheiat anul 2023 cu numerar de doar 2,7 milioane de dolari.

Pierderile de anul trecut ale Trump Media – proprietara aplicației Truth Social, folosită în mod obișnuit de fostul președinte, ar putea continua ceva timp, potrivit companiei.

”TMTG se așteaptă să înregistreze pierderi operaționale în viitorul previzibil”, se spune în declarația depusă, care a venit la o săptămână după ce compania a început să fie tranzacționată sub simbolul DJT pe Nasdaq.

De asemenea, declarația îi avertizează pe acționari că implicarea lui Trump în companie ar putea expune compania la un risc mai mare decât în cazul altor companii de social media.

TMTG a dezvăluit, de asemenea, autorităților de reglementare că a identificat ”deficiențe semnificative în controlul său intern asupra raportării financiare” atunci când a pregătit o situație financiară anterioară pentru primele trei trimestre ale anului 2023.

De luni, Trump Media a spus că aceste ”slăbiciuni materiale identificate continuă să existe”.

Trump deține 57,3% din acțiunile Trump Media, o participație evaluată la peste 4 miliarde de dolari, despre care Forbes a declarat săptămâna trecută că ar reprezenta mai mult de jumătate din valoarea sa netă totală.

Google Podcasts va fi închis CITEȘTE ȘI Google Podcasts va fi închis

El va primi, de asemenea, alte 36 de milioane de acțiuni din așa-numitele acțiuni earn-out, în următorii trei ani, atâta timp cât acțiunile Trump Media ating în acea perioadă o serie de valori de referință.

Aceste obiective sunt toate cu mult sub prețul acțiunilor companiei de luni dimineața.

Prețul acțiunilor Trump Media a crescut vertiginos când acțiunile sale au început să se tranzacționeze marțea trecută, la câteva zile după ce firma a fuzionat cu o companie de achiziții cu scop special, Digital World Acquisition Corp., care era tranzacționată sub simbolul DWAC.

Compania recent fuzionată tranzacționează acum sub inițialele lui Trump, DJT.

Analiștii notează că evaluarea ridicată a companiei se datorează parțial achizițiilor de acțiuni de către susținătorii politici ai lui Trump, care sunt entuziasmați să dețină o parte dintr-o companie atât de strâns asociată cu presupusul candidat la președinția republicană.

Cu toate acestea, acest entuziasm creează riscuri unice pentru companie. Noul document 8-K spune că Trump Media ”poate fi supusă unor riscuri mai mari decât platformele obișnuite de social media din cauza concentrării ofertelor sale și a implicării președintelui Trump”.

”Aceste riscuri includ descurajarea activă a utilizatorilor, hărțuirea agenților de publicitate sau a furnizorilor de conținut, riscul crescut de piratare a platformei TMTG, nevoia mai mică de Truth Social dacă discursul Primului Amendament nu este suprimat, critica la adresa Truth Social pentru practicile sale de moderare și creșterea numărului de procese ale acționarilor.”

viewscnt
Afla mai multe despre
trump media
donald trump