Profitul Lenovo a crescut cu 80% în ianuarie-martie datorită reducerii costurilor

Profitul Lenovo a crescut cu 80% în ianuarie-martie datorită reducerii costurilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 mai 2016

Compania chineză Lenovo a înregistrat un profit net de 180 de milioane de dolari în perioada ianuarie-martie (al patrulea trimestru al anului fiscal), în creștere cu 80% față de perioada similară a anului anterior, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La nivelul întregului an fiscal, Lenovo a înregistrat o pierdere netă de de 128 milioane de dolari, comparativ cu un profit de 829 milioane de dolari în exercițiul precedent, aceasta fiind prima pierdere anuală din ultimii 6 ani. Veniturile au scăzut cu 3% față de anul anterior, rezultatul financiar negativ fiind influențat, totodată, de costurile de restructurare a unor divizii, potrivit Reuters.

Creșterea profitului din ultimul trimestru s-a datorat reducerii costurilor, veniturile companiei fiind în scădere, pe fondul condițiilor dificile la nivelul pieței de PC-uri, principala sursă de venit pentru Lenovo, dar și din cauza încetinirii vânzărilor de smartphone-uri, în special în China. Astfel, veniturile companiei s-au redus, în perioada analizată, de la 11,3 miliarde de dolari la 9,1 miliarde de dolari.

În august, Lenovo a anunțat un program de reducere a costurilor cu circa 650 de milioane de dolari, care include și desființarea unor locuri de muncă.

Microsoft anunță încă un val de concedieri la divizia de telefoane CITEȘTE ȘI Microsoft anunță încă un val de concedieri la divizia de telefoane

Vânzările de PC-uri la nivel global au scăzut cu 7,8% în perioada ianuarie-martie, la 1,99 miloane de unități, potrivit datelor firmei de cercetare de piață International Data Corporation (IDC). Lenovo a consemnat o cotă de piață  de 19,7%, ocupând locul trei și poziționându-se în urma HP și Dell.

Luna aceasta, Lenovo a prezentat, la un eveniment organizat în India, noile smartphone-uri Moto G și Moto G Plus. Ambele dispozitive au ecran de 5,5 inch cu rezoluție 1080p, procesor Snapdragon 617, chipset video Adreno 405, baterie de 3000 mAh și rulează Android 6.0.1 Marshmallow.

Lenovo a achiziționat, în 2014, divizia de servere x86 a companiei americane International Business Machines (IBM) și Motorola, deținută anterior de Alphabet, compania-mamă a Google.  Lenovo a decis anul acesta să renunțe la marca Motorola, care va fi înlocuită cu brandul Moto. Trecerea la noul brand va fi efectuată treptat, pe parcursul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
pc
hp
dell
smartphone
profit
costuri