Profitul Sony a scăzut cu 31% în primul trimestru fiscal, dar compania și-a îmbunătățit estimările referitoare la divizia de gaming PlayStation

Profitul Sony a scăzut cu 31% în primul trimestru fiscal, dar compania și-a îmbunătățit estimările referitoare la divizia de gaming PlayStation
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2023

Sony a raportat miercuri o scădere cu 31% a profitului în primul trimestru fiscal, din cauza diviziei sale de asigurări de viață, dar compania a ridicat previziunile de vânzări pentru întregul an pe fondul puterii așteptate a diviziei sale de jocuri PlayStation, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În primul trimestru, Sonu a obținut venituri de 3.000 de miliarde de yeni japonezi (20,7 miliarde de dolari), față de 2.460 miliarde de yeni estimați. Aceasta reprezintă o creștere de 33% de la an la an, scrie News.ro.

Copeland, proaspăt preluată de Blackstone într-o tranzacție care evaluează afacerea la 14 miliarde de dolari, a intrat în România CITEȘTE ȘI Copeland, proaspăt preluată de Blackstone într-o tranzacție care evaluează afacerea la 14 miliarde de dolari, a intrat în România

Profitul operațional de 253 miliarde de yeni japonezi  a fost peste cel de 251,24 miliarde de yeni așteptați. Acesta marchează o scădere de 31% de la an la an.

Sony a declarat că profitul operațional a suferit din cauza scăderilor semnificative ale profitului din serviciile sale financiare și din afacerile de filme și imagini.

Profiturile din filiala de servicii financiare a Sony au scăzut cu 61% în primul trimestru fiscal – declin pe care compania l-a atribuit modificărilor ratelor dobânzilor legate de asigurările de viață variabile.

În ceea ce privește filmele, Sony a avut o performanță solidă cu Spider-Man: Across the Spider Verse, care a încasat 633 de milioane de dolari la box office.

Au existat și alte filme, foarte așteptate în acest an, care au avut rezultate mai bune, cum ar fi Oppenheimer, de la Universal Pictures, și Barbie, de la Warner Bros.

Sony a raportat o scădere cu 6% a veniturilor și o scădere cu 68% a profitului la divizia sa de imagini. Compania a atribuit performanța dezamăgitoare grevelor desfășurate de Writers Guild of America și de alte sindicate, în semn de protest împotriva folosirii inteligenței artificiale pentru a genera scenarii de film.

FOTO Opel dezvăluie noi imagini cu conceptul Experimental CITEȘTE ȘI FOTO Opel dezvăluie noi imagini cu conceptul Experimental

Prognoza vânzărilor PlayStation a crescut

Cu toate acestea, Sony și-a crescut estimarea veniturilor pentru întregul an cu 6%, până la 12.200 miliarde de yeni, datorită puterii unității sale de jocuri PlayStation.

Sony a revizuit în urcare cu 7% previziunile sale de vânzări pentru jocuri și servicii de rețea, la 4.200 miliarde de yeni.

Prognoza sa pentru profit a rămas neschimbată, la 270 de miliarde de yeni.

Sony anticipează un an excelent pentru afacerea sa de jocuri PlayStation.

Compania a declarat anterior că se așteaptă să vândă un record de 25 de milioane de unități PlayStation 5 în anul financiar curent, care se încheie în martie 2024, comparativ cu 19,1 milioane de unități în anul precedent.

Sony a vândut 3,3 milioane de unități de PlayStation 5 în trimestrul aprilie-iunie, în creștere cu 38% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cifrele sunt mai slabe comparativ cu trimestrul încheiat în decembrie, când electronicele de larg consum tind să se descurce bine datorită perioadei de cumpărături de sărbători. Dar este încă un rezultat solid, având în vedere slăbiciunea macroeconomică care i-a determinat pe consumatori să-și restrângă cheltuielile.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
gaming