Qualcomm lansează un nou chipset pentru smartphone-urile de top

Qualcomm lansează un nou chipset pentru smartphone-urile de top
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 iul 2019

Într-o mutare mai puțin așteptată, Qualcomm a prezentat Snapdragon 855 Plus, al doilea chipset pentru flagship-uri pe care-l lansează anul acesta.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În mod normal, compania americană lansa în fiecare an câte un chipset pentru fiecare clasă de smartphone-uri. Anul acesta, Qualcomm face însă o excepție și iese pe piață cu un al doilea chipset dedicat special smartphone-urilor de top cu Android.

Snapdragon 855 Plus este un upgrade incremental la Snapdragon 855, primul chipset de flagship pe care producătorul american l-a lansat în 2019.

Procesorul cu opt nuclee Kryo 485 rulează la o frecvență de 2.96 GHz, în loc de 2.84 GHz, cum rula procesul lui Snapdragon 855 - un spor mic, dar binevenit de performanță pentru următoarea generație de flagship-uri.

Huawei pregătește concedieri masive CITEȘTE ȘI Huawei pregătește concedieri masive

La fel stau lucrurile și în cazul chip-ului grafic Adreno 640, care promite un spor de performanță de 15%.

Jocurile, aplicațiile 3D, cele care folosesc inteligența artificială, realitatea virtuală și realitatea augmentată au nevoie de orice strop suplimentar de performanță ce li se pune la dispoziție, astfel că upgrade-ul celor de la Qualcomm nu este unul de neglijat.

Ce lipsește de la noul Snapdragon 855 Plus este un modem 5G, acesta fiind compatibil doar cu standardul LTE. Este așteptat ca de anul viitor un astfel de modem să nu mai lipsească din cadrul chipset-urilor.

Un al doilea chipset Qualcomm în 2019 înseamnă că, spre deosebire de alți ani, flagship-urile care vor fi lansate în a doua jumătate a anului nu vor mai fi obligate să folosească același chipset cu cele care au intrat pe piață în primele luni ale anului.

Asus a confirmat deja că va folosi noul chipset Qualcomm pe ROG Phone II și este de așteptat ca toți marii producători să facă același lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
snapdragon
chipset
smartphone