RCS&RDS a depășit Telekom Mobile la numărul de abonați de telefonie mobilă, cu peste 2 milioane de contracte

RCS&RDS a depășit Telekom Mobile la numărul de abonați de telefonie mobilă, cu peste 2 milioane de contracte
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 21 apr 2016

Operatorul RCS&RDS, controlat indirect de omul de afaceri Zoltan Teszari, a ajuns la un portofoliu de peste două milioane de abonați pe segmentul de telefonie de persoane fizice, a anunțat joi vicepreședintele companiei, Valentin Popoviciu, într-o conferință.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pachetul de servicii Optim Nelimitat  a atras un milion de clienți în ultimii doi ani și se clasează în acest fel în topul preferințelor utilizatorilor Digi Mobil și din piață. În același timp, serviciul de internet mobil înregistrează peste 2,4 milioane de utilizatori.

“Valabile la finele lunii martie, cifrele arată că avem o cotă de piață de 25% la numărul de abonamente de telefonie mobile pe segmentul persoane fizice”, a menționat Popoviciu.

La finele anului trecut, Telekom Mobile Romania Communications (fost Cosmote) avea un număr de 1,66 milioane de abonați dintr-un total de 5,75 milioane de utilizatori.

Popoviciu, RCS&RDS: Rugăm statul să nu ne încurce în dezvoltarea rețelelor telecom CITEȘTE ȘI Popoviciu, RCS&RDS: Rugăm statul să nu ne încurce în dezvoltarea rețelelor telecom

Al doilea jucător de profil, Vodafone România, avea 9,1 milioane de clienți la 31 decembrie 2015, din care 8,46 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile. Totodată, abonații serviciilor Vodafone reprezentau 41% din baza de clienți.

Orange România, liderul pieței, are peste 10 milioane de clienți, dar cifrele anunțate de operator nu prezintă numărul sau ponderea abonaților.

Potrivit companiei, traficul mediu al unui utilizator Digi Mobil este astfel de aproape 3 ori mai mare decât al unui utilizator mediu din piață.

La doi ani de la relansarea serviciului de telefonie mobilă, lansat inițial în octombrie 2007, prețurile abonamentelor din portofoliul Digi Mobil incep de la 1,94 euro/luna (TVA inclusă) și includ, în funcție de pachetul ales, minute nelimitate în rețeaua Digi (fix-mobil), dar și in alte rețele naționale și internaționale (fix-mobil), sute de SMS-uri, trafic lunar de date mobile de până la 5 GB în rețeaua 3G și de până la 30 GB la viteză maximă în rețeaua 4G.

Operatorul a anunțat că, începând de joi, utilizatorii care nu sunt clienți de servicii fixe Digi și își portează numărul în rețeaua Digi Mobil vor putea achiziționa telefoane inteligente cu avans scăzut cu pana la 50%.

RCS & RDS este unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii din regiune, furnizand servicii in România, Ungaria, Spania si Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rcs&rds
telekom mobile
abonati