Rezultatele Orange, afectate de acordurile de cofinanțare a tranzacțiilor pentru dezvoltarea rețelelor

Rezultatele Orange, afectate de acordurile de cofinanțare a tranzacțiilor pentru dezvoltarea rețelelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2022

Grupul francez Orange a anunțat că profitul său a scăzut cu 0,7% în trimestrul patru din 2021, din cauza randamentului mai redus rezultat în urma cofinanțării tranzacțiilor pentru dezvoltarea rețelelor și a concurenței ridicate din Spania, care a continuat să afecteze rezultatele sale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare operator francez de telecomunicații a raportat în ultimele trei luni din 2021 un profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare, excluzând cheltuielile pentru chirii (EBITDA AL) de 3,18 miliarde euro, în timp ce analiștii se așteptau la 3,16 miliarde euro, scrie Agerpres.

Spotify cumpără două noi companii specializate în podcast-uri CITEȘTE ȘI Spotify cumpără două noi companii specializate în podcast-uri

Veniturile au urcat cu 0,5% în trimestrul patru din 2021, la 11,1 miliarde euro, iar pe ansamblul anului trecut s-au situat la 42,5 miliarde euro.

Fluxul de numerar din activitățile de telecomunicații a fost de 2,4 miliarde euro în 2021, în linie cu obiectivele companiei.

În 2022, EBITDA ar urma să urce cu 2,5% - 3%, iar fluxul de numerar organic va fi de cel puțin 2,9 miliarde euro.

Orange a menținut nivelul dividendelor la 0,70 euro pe acțiune și a confirmat că se așteaptă la un flux de numerar din activitățile de telecomunicații de cel puțin 3,5 miliarde de euro anul viitor.

Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din lume, fiind prezent în 26 de țări, inclusiv în România. În septembrie 2021, Orange România a anunțat finalizarea tranzacției prin care a achiziționat pachetul majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications de la OTE, în timp ce statul român deține restul de 46% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
telecom