Samsung ar putea vinde divizia de imprimante către compania rivală HP

Samsung ar putea vinde divizia de imprimante către compania rivală HP
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 sep 2016

Samsung Electronics ia în calcul vânzarea diviziei de imprimante către grupul american HP, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 1,8 miliarde de dolari, informează Reuters, citând publicația Seoul Economic Daily.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit publicației sud-coreene, surse din interiorul companiei au declarat că că Samsung ar putea anunța, chiar săptămâna viitoare, vânzarea diviziei sale de imprimante, pentru a se concentra pe activitățile sale principale.

Compania sud-coreeană Samsung este lider pe piața telefoanelor mobile, televizoarelor și cipurilor de memorie, însă divizia de imprimante nu este un jucător puternic, în comparație cu rivali ca HP sau Canon.

Samsung nu publică, separat, vânzările de imprimante, dar, potrivit firmei de cercetare IDC, Samsung a obținut, în trimestrul al doilea, poziția a cincea pe această piață, cu o cotă de 4%.

Samsung implementează un proces amplu de restructurare, în cadrul căruia compania a renunțat la mai multe divizii și operațiuni secundare.

Planul pare să dea roade, având în vedere că Samsung Electronics a raportat, pentru perioada aprilie-iunie, cel mai profitabil trimestru din ultimii doi ani, susținut de vânzările de smartphone-uri Galaxy S7, care au compensat declinul profitului generat de semiconductori și ecrane. Astfel, compania sud-coreeană a obținut un profit net de 5.850 de miliarde de woni (5,2 miliarde de dolari) în intervalul aprilie-iunie, în creștere cu 1,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce profitul operațional a avansat cu 18%, la 8.140 de miliarde de woni (7,2 miliarde dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smarphone
hp
canon
imprimante
galaxy