Tranzacție: Automattic cumpără Beeper cu 125 de milioane de dolari

Tranzacție: Automattic cumpără Beeper cu 125 de milioane de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 apr 2024

Dezvoltatorul WordPress Automattic a cumpărat Beeper, compania din spatele soluției de comunicare care a reușit, pentru puțin timp, să facă o punte între iMessage și Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două părți nu au anunțat valoarea tranzacției, însă, surse apropiate acestora susțin că Automattic a plătit 125 de milioane de dolari pentru a cumpăra Beeper.

În urma achiziției, toți angajații Beeper sunt absorbiți de Automattic, inclusiv fondatorul Eric Migicovsky, care va deveni șeful diviziei de comunicare.

Piața PC-urilor revine pe creștere CITEȘTE ȘI Piața PC-urilor revine pe creștere

Aceasta este deja a doua soluție de comunicare între platforme multiple pe care o face Automattic, după ce a cumpărat și Text.com în octombrie 2023.

Prin cele două tranzacții, Automattic pariază pe un viitor al aplicațiilor de comunicare open-source și multi-platforma, opus situației prezente, în care soluțiile de comunicare sunt închise și nu schimbă mesaje cu alte aplicații.

Strategia Automattic pare inspirată și de trendul autorităților din diverse regiuni, în frunte cu Uniunea Europeană, care încep să forțeze marile companii să deschidă accesul la soluțiile populare de comunicare, cum sunt WhatsApp si Messenger.

viewscnt
Afla mai multe despre
automattic
beeper
achiziție