Tranzacție: Connections Consult cumpără compania Brusch Services

Tranzacție: Connections Consult cumpără compania Brusch Services

Bogdan Florea, fondator și CEO Connections Consult SA

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2021

Connections Consult, jucător pe piața de transformare digitală din România, a achiziționat Brusch Services SRL, companie de software cu o cifră de afaceri de circa 1 milion de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Este prima achiziție din acest an pe care o realizează Connections Consult, în contextul în care compania s-a listat recent pe piața AeRO a Bursei de Valori București, listare care marchează o nouă etapă de dezvoltare a businessului.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Brusch Services este activă pe trei piețe (România, Germania, Finlanda) și a obținut o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro în anul 2020. Printre clienții din portofoliul companiei se numără companii multinaționale din Banking & Financial services, Automotive, Retail, etc.

„Motivele pentru care am decis să facem această tranzacție sunt strategia pentru consolidarea și dezvoltarea competențelor în tehnologie, accesul pe piețe externe și nevoia de a crea o platformă de management al talentelor care să ne ofere un avantaj semnificativ în competiția pentru atragerea resursei umane calificate - probabil cea mai mare provocare în industria noastră. Estimăm că achiziția Brusch va aduce o creștere cu cel puțin 10% a cifrei de afaceri a grupului și 15% a profitului brut, în urma consolidării situațiilor financiare, în 2022”, declară Bogdan Florea, fondator și CEO Connections Consult SA.

Gustav Bruckner și Axel Schwartz, foștii acționari ai Brusch Services SRL, au ieșit din acționariatul companiei, după o perioadă de aproape 7 ani, cedându-și pachetele de acțiuni către Connections  Consult.

„Ne bucurăm că putem transfera proprietatea și operarea companiei către grupul Connections și suntem convinși că, prin integrare, Brusch Services va avea oportunități noi de dezvoltare. Prin construirea de sinergii cu alte companii din grup, Brusch Services va putea să devină ceea ce își doresc noii acționari, și anume un centru solid de consultanță în tehnologie care va agrega competențe avansate. Sunt sigur, cunoscând managementul Connections, că planurile lor strategice vor fi completate în mod fericit cu noua achiziție.” a declarat Gustav Bruckner, antreprenor cu experiență de peste 35 de ani în industria IT.

Într-un an marcat de pandemie și de restricții în industria HoReCa, producția de etichete pentru sticlele de vin a crescut cu 12% CITEȘTE ȘI Într-un an marcat de pandemie și de restricții în industria HoReCa, producția de etichete pentru sticlele de vin a crescut cu 12%

Una dintre direcțiile strategice ale Connections este atragerea de talente, echipa de programatori seniori dezvoltând proiecte complexe și produse specifice. Connections Consult este unul din principalii parteneri ai UiPath în România, alături de care a implementat procese de automatizare în industrii cheie.

Pe 21 septembrie, Connections Consult a venit la bursă, unde își tranzacționează acțiunile sub simbolul bursier CC.

În vară, Connections Consult, jucător pe piața de transformare digitală din România, a încheiat o ofertă primară de vânzare tip plasament privat de acțiuni, prin care compania, specializată în hiper-automatizări (RPA), dezvoltare de software și furnizare de servicii IT, realizează o majorare a capitalului social prin aport în numerar.

În plasamentul privat au fost oferite spre vânzare 144.928 de acțiuni (simbol CC) la prețul de 69 lei/acțiune. Subscrierile totale înregistrate au fost de 118.939.785 lei, rezultând într-o suprasubscriere de 12 ori față de valoarea ofertei. Subscrierea minimă a fost de 2.200 de acțiuni.

În urma încheierii cu succes a ofertei, capitalizarea anticipată a Connections Consult se situează la 74.599.833 lei. Compania a anunțat atunci că va face demersurile necesare listării acțiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, pe piața AeRO.

Fondurile atrase în ofertă, în valoare de circa 10 milioane lei, sunt destinate dezvoltării pe piețe externe (inclusiv prin deschiderea unei subsidiare în Statele Unite), investițiilor în produse proprii și achiziției de pachete majoritare în alte companii.

“Connections începe un nou drum care are ca obiectiv creșterea organică prin continuarea extinderii internaționale și anorganică printr-un program îndrăzneț de achiziții având ca rezultat generarea de randamente semnificative pentru acționarii săi”, spune Bogdan Florea, CEO Connections Consult.

Connections are 300 de angajați, birouri în Bulgaria si Serbia și reprezentanți de vânzari în Germania si Arabia Saudită. Compania este specializată în Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management și Software Development On Demand.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 7 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
connections
brusch services