Trump Media este ”o înșelătorie”, iar oamenii care cumpără acțiunile sale sunt ”proști”, potrivit președintelui IAC și Expedia, Barry Diller

Trump Media este ”o înșelătorie”, iar oamenii care cumpără acțiunile sale sunt ”proști”, potrivit președintelui IAC și Expedia, Barry Diller
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2024

Trump Media este ”o înșelătorie”, iar oamenii care cumpără acțiunile sale sunt ”proști”, a declarat președintelui IAC și Expedia, Barry Diller, într-o critică usturătoare a companiei de social media al cărei acționar majoritar este fostul președinte Donald Trump, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Vreau să spun, este ridicol”, a spus Diller la emisiunea ”Squawk Box” de la CNBC, când a fost întrebat despre Trump Media, scrie News.ro.

România, pe primul loc la nivel european în topul țărilor în care copiii și tinerii sunt puternic afectați de sărăcie CITEȘTE ȘI România, pe primul loc la nivel european în topul țărilor în care copiii și tinerii sunt puternic afectați de sărăcie

”Compania nu are venituri. Este o înșelătorie, așa cum este tot în care a fost implicat vreodată, un fel de escrocherie”, a spus el despre Trump.

O purtătoare de cuvânt a Trump Media a spus ca răspuns la comentariile lui Diller: "Nu este surprinzător să vedem adversarii înfocați ai lui Trump și susținătorii stângii să dea în clocot acum că Truth Social a devenit o companie publică care, și astăzi, refuză să suprime exprimarea politică care contrazice narativele pe care doresc să le impună."

CNBC a cerut comentarii de la un purtător de cuvânt al lui Trump, care este candidatul republican la președinție.

Când Trump Media a început să fie tranzacționată la bursă săptămâna trecută cu ticker-ul DJT, prețul acțiunilor sale a crescut cu aproximativ 50%, până la aproape 80 de dolari pe unitate, înainte de a se stabiliza.

Joi dimineață, acțiunile Trump Media se vindeau cu aproape 47 de dolari pe unite. Acest preț oferă companiei o capitalizare de piață uimitoare de 6,4 miliarde de dolari, în ciuda faptului că anul trecut a avut venituri de doar 4,1 milioane de dolari, iar afacerea sa se concentrează pe aplicația Truth Social, care are mult mai puțini utilizatori decât platformele importante de social media.

Trump Media a raportat luni că a avut pierderi nete de 58 de milioane de dolari în 2023.

Diller a comparat creșterea prețului Trump Media cu frenezia ”acțiunilor meme” din 2021, când prețul acțiunilor GameStop a urcat la aproape 500 USD pe acțiune și acțiunile AMC Entertainment, o companie de cinematografe, au explodat la peste 700 de dolari pe unitate.

Acțiunile GameStop s-au vândut joi cu mai puțin de 12 USD pe unitate, iar acțiunile AMC la doar puțin peste 3 USD.

Unul dintre acționarii principali ai Transilvania Broker își reduce participația CITEȘTE ȘI Unul dintre acționarii principali ai Transilvania Broker își reduce participația

”Cred că sunt proști”, a spus Diller când a fost întrebat de ce oamenii cumpără acțiunile companiei.

”Vreau să spun, cine ar cumpăra o companie care literalmente, ce are ea, venituri de 30 de dolari? Cine ar putea pune preț pe asta?” întrebă Diller.

”Cumpără din alte motive, la fel cum au cumpărat cinematografe când nu existau afaceri cu teatre sau au cumpărat GameStop, indiferent. E o prostie. Chestii stupide.”.

Întrebat dacă Trump Media ar putea deveni vreodată o afacere mai mare decât este acum, în special dacă Trump va fi ales președinte la sfârșitul acestui an, Diller a răspuns categoric: ”Nu... nu. Uite, este interesant doar acum, pentru că este acolo și îi distrează pe oameni. Sper că, dacă va fi ales, va juca doar golf patru ani”, a spus Diller.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump media
barry diller