ULTIMA ORĂ VIDEO „Mama tuturor încălcărilor” - miliarde de conturi afectate pe site-uri populare, precum LinkedIn, Snapchat, Venmo, Adobe și X

ULTIMA ORĂ VIDEO „Mama tuturor încălcărilor” - miliarde de conturi afectate pe site-uri populare, precum LinkedIn, Snapchat, Venmo, Adobe și X
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2024

Una dintre cele mai mari încălcări ale datelor de până acum poate compromite miliarde de conturi din întreaga lume, stârnind îngrijorări cu privire la criminalitatea cibernetică pe scară largă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Denumită „Mama tuturor încălcărilor”, scurgerea masivă a dezvăluit 26 de miliarde de înregistrări de conturi afectate – inclusiv pe site-uri populare precum LinkedIn, Snapchat, Venmo, Adobe și X, fost Twitter – în ceea ce experții numesc cea mai mare scurgere din istorie, conform  NY Post.

Orange a decis - renunță gradual la tehnologia 3G. Ce se întâmplă cu clienții CITEȘTE ȘI Orange a decis - renunță gradual la tehnologia 3G. Ce se întâmplă cu clienții

Scurgerea de date masivă include nu doar datele de accesare pentru conturi, susțin experții. Multe dintre informații sunt personale, așa că sunt „valoroase pentru hackeri”, potrivit Cybernews, ce a descoperit inițial scurgerea de date pe un website, conform useit.ro.

„Mama tuturor scurgerilor” de date, așa cum a fost numită, afectează miliarde de utilizatori. 

Mantas Sasnauskas, directorul departamentului de cercetare Cybernews, susține că „probabil, majoritatea populației a fost afectată”.

X lansează apelurile audio și video pt Android CITEȘTE ȘI X lansează apelurile audio și video pt Android

Din fericire, în cei 12 TB de date nu par să se afle „date furate recent”. Se pare că aceasta e o bază de date complexă ce include informații din mai multe scurgeri, adunate. 

Potrivit Cybernews, experții au „descoperit miliarde și miliarde de înregistrări expuse”. Ca urmare, acestea puteau fi accesate de oricine.

Nu se știe exact cine deține baza de date cu „mama tuturor scurgerilor” de date și e posibil ca această persoană să nu fie identificată vreodată. Dar experții cred că au de-a face cu un broker de date. Acesta e un criminal cibernetic periculos, care are acces la cantități vaste de date. 

Potrivit experților, cele mai multe înregistrări au fost scurse de pe platforma de mesagerie Tencent, folosită în China. De pe ea, în total, experții au identificat 1.4 miliarde de înregistrări.

Instagram trimite copiii la culcare CITEȘTE ȘI Instagram trimite copiii la culcare

Alte site-uri și platforme mari care au fost compromise sunt Adobe, Telegram și Dropbox. Dar au fost afectate și site-uri precum Doordash, Canva și Snapchat. În plus, au fost atacate și numeroase organizații guvernamentale din întreaga lume, inclusiv SUA, în „mama tuturor scurgerilor” de date. 

Nivelul acestei scurgeri de date este „fără precedent”, potrivit Cybernews.

„Dacă utilizatorii folosesc aceleași parole pentru contul de Netflix și contul Gmail, atunci atacatorii pot folosi informațiile pentru a accesa conturi mai importante,” susțin experții.

Bosch va tăia locuri de muncă CITEȘTE ȘI Bosch va tăia locuri de muncă

„Dincolo de asta, utilizatorii ale căror date sunt incluse în această bază de date ar putea fi victimele atacurilor cibernetice frecvente. Sau pot primi un număr imens de e-mail-uri spam,” a continuat echipa de cercetare.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
cconturi