Un bug ChatGPT a expus datele unora dintre utilizatori

Un bug ChatGPT a expus datele unora dintre utilizatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 mar 2023

OpenAI a dezactivat accesul pentru mai multe ore la ChatGPT, după ce unii dintre utilizatori au ajuns să vadă informațiile personale și chat-urile altor utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

La începutul acestei săptămâni, unii dintre utilizatorii ChatGPT au observat că în propriul cont apar informații și discuții care nu le aparțin. Pentru a investiga și rezolva problema, OpenAI a blocat pentru o mare parte a zilei de luni accesul la chatbot.

Acum, compania vine să explice ce s-a întâmplat și ce date, mai exact, au fost expuse.

Funcționalitatea ChatGPT poate fi extinsă cu ajutorul plugin-urilor CITEȘTE ȘI Funcționalitatea ChatGPT poate fi extinsă cu ajutorul plugin-urilor

A fost o problemă cu cache-ul, explică cei de la OpenAI. Instrumentul open-source folosit, Redis, ajungea să returneze datele altei cereri decât cea originală atunci când una dintre cereri era anulată înainte de a fi completată.

Dincolo de bug-ul din Redis, o mare problemă a venit dintr-o configurare greșită făcută de OpenAI propriilor servere, care a declanșat un val de cereri anulate de Redis.

Astfel, datele unora dintre utilizatori ajungeau în conturile altor utilizatori ai ChatGPT. Compania spune că au fost afectați doar 1,2% dintre abonații Premium.

Au fost compromise în acest fel o serie întreagă de informații personale, de la nume și adresă de e-mail, până la data de expirare a cardului și ultimele patru cifre ale acestuia.

Același bug a făcut posibil ca părți ale discuțiilor purtate cu ChatGPT că ajungă în conturile altor utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt