Verizon Communications, aproape de preluarea principalelor operațiuni ale Yahoo - surse

Verizon Communications, aproape de preluarea principalelor operațiuni ale Yahoo - surse
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 iul 2016

Verizon Communications, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, este aproape de preluarea activităților de bază ale Yahoo, inclusiv a diviziei de Internet, în schimbul a circa 5 miliarde de dolari, scrie Bloomberg, care citează surse familiare cu negocierile.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acordul, care ar putea fi anunțat în următoarele zile, nu include și portofoliul de brevete al gigantului de internet, au spus sursele citate. Potrivit acestora, Yahoo a ales să poarte negocieri directe cu Verizon după runda finală a licitației demarate în februarie, însă încheierea unui acord nu este certă.

Reprezentanții Verizon și Yahoo nu au dorit să comenteze.

Yahoo a scos la vânzare 3.000 de brevete, pentru care estimează că va obține peste 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Yahoo a scos la vânzare 3.000 de brevete, pentru care estimează că va obține peste 1 miliard de dolari

Yahoo, care se confruntă de mai mulți ani cu probleme financiare, a scos la vânzare, la presiunea acționarilor, activitățile de bază ale companiei, reprezentate de serviciile de Internet, inclusiv motorul de căutare, serviciul de e-mail și divizia de știri.

Pe lângă activitățile cheie, Yahoo a decis să vândă și o serie de active secundare, inclusiv un portofoliu de circa 3.000 de brevete, în schimbul căruia compania estimează că va încasa peste 1 miliard de dolari.

Yahoo a înregistrat o pierdere netă de 440 de milioane de dolari în trimestrul al doilea, după revizuirea în scădere a valorii activelor diviziei de socializare Tumblr cu 482 de milioane de dolari, date care scot în evidență problemele cu care se va confrunta viitorul cumpărător al operațiunilor companiei în domeniul Internetului.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
verizon
preluare
vanzare