VIDEO Google scoate la vânzare divizia de robotică Boston Dynamics

VIDEO Google scoate la vânzare divizia de robotică Boston Dynamics
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2016

Google scoate la vânzare divizia de robotică Boston Dynamics, care a prezentat în februarie imagini cu un robot umanoid mergând prin zăpadă, din cauza probabilității reduse de a lansa în următorii câțiva ani un produs comercial și a unor conflicte interne, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe 23 februarie, un video publicat pe YouTube a arătat un robot care și-a păstrat echilibrul mergând prin zăpadă. Un alt robot s-a aplecat, a ridicat o cutie și a așezat-o pe un raft, scrie News.ro

Imaginile au fost urmărite de zeci de milioane de oameni, în următoarele câteva săptămâni, Google și divizia Boston Dynamics dovedind că depășesc frontiera în tehnologia roboților.

În spatele scenei însă, directorii Google și ai companiei mamă Alphabet au ajuns la concluzia că Boston Dynamics nu va lansa probabil în următorii câțiva ani un produs comercial și au decis să scoată divizia la vânzare, au spus două persoane apropiate situației.

Între posibilii cumpărători se numără Toyota Research Institute, divizie a Toyota Motor, și Amazon.com.

Reprezentanții Google și Toyota au refuzat să comenteze, iar cei ai Amazon nu au putut fi contactați.

Șeful Google Romania va fi promovat în cadrul grupului american CITEȘTE ȘI Șeful Google Romania va fi promovat în cadrul grupului american

Google a cumpărat Boston Dynamics în 2013, în cadrul unei campanii de achiziții în domeniul roboților.

Acordurile au fost coordonate de Andy Rubin, fost șef al diviziei Android, care a adus la Google circa 300 de ingineri specializați în robotică.

Rubin a plecat din companie în octombrie 2014.

În 2015, inițiativa în domeniul roboților, numită Replicant, a fost marcată de schimbarea conducerii, incapacitatea de colaborare între companii și eșecul de a recruta un nou lider.

La baza problemelor înregistrate de Replicant se află reticența directorilor de la Boston Dynamics de a colabora cu alți ingineri ai Google în California și Tokyo și incapacitatea diviziei de a veni cu produse care să fie lansate pe piață în viitorul apropiat.

Tensiunile dintre Boston Dynamics și restul celor implicați în proiectul Replicant au iețit la iveală când o minută a unei întâlniri din noiembrie anul trecut și câteva emailuri ulteriore au fost publicate din greșeală pe un forum online accesibil celorlalți angajați ai Google. Un angajat al Google a trimis informațiile la Bloomberg News.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
boston dynamics