VIDEO Philips testează becurile care furnizează internet

VIDEO Philips testează becurile care furnizează internet
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mar 2018

Compania olandeză Philips anunță ca a început să testeze produsele bazate pe tehnologia LiFi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

De ce este important: Conexiunile LiFi funcționează doar în zonele care sunt luminate, deci nu pot bate prin pereți. Din acest considerent, acestea ar putea fi mai folositoare în spații cu multe interferențe, precum spitale. De asemenea, acestea pot furniza internet în zone izolate unde conexiunile standard nu bat, precum un subsol.

Ce mai este interesant: Pentru că rețeaua LiFi este disponibilă doar între pereții între care luminează becurile, aceasta oferă o imunitate naturală la încercările exterioare de acces.

Produsele Philips care folosesc tehnologia LiFi sunt testate în prezent în clădirea de birouri a companiei franceze de investiții Icade. LiFi folosește becurile pentru a transmite internet către dispozitivele compatibile cu această tehnologie.

LiFi este o alternativă la tradiționalul WiFi și folosește lumina emisă de becurile cu LED pentru a crea o rețea conectată la internet ce livrează viteze de până la 30 Mb/s prin intermediul undelor luminoase.

Sistemele de iluminat care folosesc tehnologia LiFi au în dotare modemuri de date. La capătul celălalt, dispozitivele care recepționează semnalul au nevoie în prezent de un adaptor conectat prin USB.

VIDEO Google lansează o aplicație de realitate augmentată care permite utilizatorilor să deseneze peste mediul real CITEȘTE ȘI VIDEO Google lansează o aplicație de realitate augmentată care permite utilizatorilor să deseneze peste mediul real

Pe viitor, tehnologia va fi integrată în laptopuri, telefoane și alte dispozitive, eliminând nevoia adaptorului actual, care se conectează la internetul furnizat de sistemele de iluminat prin unde infraroșii.

Pe de altă parte, LiFi nu este o tehnologie care se pretează la spații largi, acolo unde ar fi nevoie de foarte multe sisteme de iluminat care să acopere întreaga arie, ceea ce ar face configurarea complicată și scumpă.

viewscnt
Afla mai multe despre
philips
lifi