Vodafone analizează opțiuni pentru subsidiara din Italia. Printre variante ar fi o vânzare sau o societate mixtă

Vodafone analizează opțiuni pentru subsidiara din Italia. Printre variante ar fi o vânzare sau o societate mixtă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2023

Operatorul britanic de telefonie Vodafone a anunțat că ia în considerare o serie de opțiuni pentru subsidiara din Italia, cea mai recentă piața a sa care se confruntă cu dificultăți, după ce divizia din Germania a revenit pe creștere în trimestrul doi din 2023, transmite agenția Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre posibilele opțiuni analizate de directorii Vodafone se află o vânzare sau o societate mixtă pentru operațiunile din Italia, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, arată Agerpres.

Google a plătit miliarde de dolari pentru ca Play Store și alte produse să fie implicite pe smartphone-urile Samsung CITEȘTE ȘI Google a plătit miliarde de dolari pentru ca Play Store și alte produse să fie implicite pe smartphone-urile Samsung

Directorul general Margherita Della Valle a precizat că măsurile sale de a simplifica structura companiei și de a se concentra pe clienți au dus la creșteri pe 14 din cele 17 piețe. Spania și Italia rămân excepțiile, în rândul principalelor piețele ale Vodafone.

Luna trecută, Vodafone a anunțat vânzarea subsidiarei sale din Spania cu suma de cinci miliarde de euro, după ce în iunie a fost de acord cu fuziunea diviziei din Marea Britanie cu operatorul Tree deținut de Hutchison.

“Niciun operator din Italia nu obține randamente peste costul capitalului, niciunul. Este o situație foarte diferită de Spania, unde rețeaua este solidă”, le-a spus jurnaliștilor șeful Vodafone.

“Luăm în considerare o serie de opțiuni pentru subsidiara din Italia. Nu avem termene limită, nu avem limite de timp”, a adăugat oficialul.

Printre posibilele opțiuni analizate de directorii Vodafone se află o vânzare sau o societate mixtă pentru operațiunile din Italia, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul. Printre potențialii candidați pentru un acord cu Vodafone se află rivalul francez Iliad, adaugă sursele.

În primăvara anului trecut, Vodafone a respins o ofertă de 11,25 miliarde de euro venită de la Iliad pentru preluarea Vodafone Italia, apreciind că oferta nu este în cel mai bun interes al acționarilor.

Bittnet semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI Bittnet semnează o nouă achiziție

În trimestrul doi din 2023, numărul de abonați noi ai Iliad a crescut cu 382.000 în Italia, cea mai bună performanță din ultimii trei ani.

Un purtător de cuvânt al Iliad nu a dorit să facă comentarii, deși directorul general CEO Thomas Reynaud afirma marți: “Dacă va exista consolidare în Italia, vrem să participăm în mod activ”.

Publicația Il Sole 24 Ore susține că operatorul Fastweb deținut de Swisscom este un potențial cumpărător al subsidiarei Vodafone din Italia.

Della Valle nu a dorit să facă comentarii.

În Italia, Vodafone are aproximativ 5.700 de angajați și controlează o cotă de 28,5% pe piața de telefonie mobilă și una de 16% pe piața de telefonie fixă. În exercițiul 2021-2022, cifra de afaceri a Vodafone Italia a scăzut cu 1,8% până la 4,38 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
italia