Windows 10 va fi descărcat automat pe milioane de calculatoare din întreaga lume

Windows 10 va fi descărcat automat pe milioane de calculatoare din întreaga lume
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 feb 2016

Microsoft demarează un plan și mai agresiv de update la Windows 10 pentru a crește rata adopției celei mai recente versiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca și cum nu era evident și până acum că Microsoft vrea ca toți utilizatorii de Windows să treacă la Windows 10 (și cât mai repede posibil), gigantul american va schimba modul în care update-ul la noua versiune de Windows va fi livrat pentru a forța utilizatorii să-l instaleze.

Astfel, începând din această săptămână, Windows 10 va fi văzut de calculatoarele cu versiuni mai vechi de Windows ca update recomandat. Această abordare schimbă fundamental și în mod agresiv modul în care se face trecerea la Windows 10.

Conform politicilor de actualizare a sistemului de operare, update-urile recomandate sunt descărcate automat. Odată terminat download-ul, va începe procesul de instalare, moment în care utilizatorul are opțiunea de a face upgrade sau a rămâne la versiunea actuală.

Utilizatorii care nu vor să facă upgrade, au opțiunea de a opri update-urile automate ale sistemului de operare pentru a preveni descărcarea fișierelor necesare instalării Windows 10.

Noua politică agresivă de trecere la Windows 10 nu este o surpriză. Microsoft a anunțat încă din luna octombrie a anului trecut că va recurge la această metodă ”pentru a simplifica procesul de upgrade”.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10