Moderna cere autorizarea de urgență în SUA și Europa a vaccinului său împotriva Covid-19

Moderna cere autorizarea de urgență în SUA și Europa a vaccinului său împotriva Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2020

Compania americană Moderna anunță că cere luni autorizarea de urgență a vacconului său împotriva covid-19, atât în Statele Unite, cât și în Europa, pe baza rezultatlor complete ale studiului său clinic, care arată că vaccinul are o eficiență de 94,1% și nu prezintă probleme grave de siguranță, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Europeană a semnat deja un contract pentru achiziția unui potențial vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de compania americană Moderna. Acesta este al șaselea contract pentru cumpărarea de vaccinuri împotriva Covid-19 semnat de Bruxelles.

Moderna susține că vaccinul său previne 100% cazuri grave de îmbolnăvire de covid-19, arată news.ro.

Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

În urma depunerii cererii de autorizare, compania americană din domeniul biotehnologiei urmează să devină a doua companie americană care poate primi unda verde de urgență a unui vaccin împotriva covid-19, anul acesta.

”Credem că avem un vaccin foarte eficient. Acum avem datele să dovedim acest lucru”, a declarat într-o conferință medicul-șef al Moderna, dr. Tal Zaks.

”Ne așteptăm să jucăm un rol major în redresarea după această pandemie”, a apeciat el

El a declarat că a fost emoționat după ce a aflat în weekend că vaccinul este eficient 94,1%.

”A fost pentru prima oară când mi-am permis să plâng. La acest nivel de eficiență, dacă faci calculele cu privire la ce înseamnă acest lucru pentru pandemia în care ne aflăm, este copleșitor”, a declarat el.

Moderna face acest anunț după ce alianța Pfizer/BioNTech a anunțat că vaccinul său, care folosește de asemenea o nouă tehnologie denumită ARN mesager sintetic (mRNA), are o eficiență de 95%.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Pfizer a depus o cerere de autorizare de urgență a punerii vaccinului său pe piață la Agenția americană a medicamentului (FDA) cu o săptămână înaintea Moderna.

Moderna a anunțat că, în afară de cererea adresată FDA, va cere o aprobare condiționată Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care examinează deja datele în continuu, și că va negocia și cu alte autorități de reglementare.

Acest ultim rezultat prezentat de Moderna este ușor inferior celui pe care l-a anuțat la 16 noiembrie - o eficiență de 94,5% -, o diferență care nu este relevantă statistc, subliniază Zaks.

GALERIE FOTO Pârtia pentru sănii Kalinderu Bușteni - deschisă, dar cu multe restricții CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Pârtia pentru sănii Kalinderu Bușteni - deschisă, dar cu multe restricții

Acest nivel al eficienței este cu mult mai mare decât pragul de 50% stabilit de către FDA și mai mare decât eficiența medie de 70% a vaccinului AstraZeneca, în pofida faptului că laboratorul britanic a anunțat că, prin modfiicarea protocolului, eficiența vaccinului său crește la 90%.

El este însă ușor inferior eficienței de 95% a vaccinului Pfizer/BioNTech.

viewscnt
Afla mai multe despre
moderna
vaccin