Morphosis Capital cumpără pachetul majoritar al Mark Twain International School, prima instituție de învățământ privat înființată în România

Morphosis Capital cumpără pachetul majoritar al Mark Twain International School, prima instituție de învățământ privat înființată în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2024

Fondul de investiții Morphosis Capital Fund II, împreună cu Vybros Capital Partners, fond de capital finanțat de o familie belgiană, a preluat pachetul majoritar de acțiuni în cadrul Mark Twain International School, prima instituție de învățământ privat înființată în România, cu un curriculum dual.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Parteneriatul dintre cele două entități vizează transformarea Mark Twain în lider național în domeniul instituțiilor de învățământ privat.Aceasta este prima tranzacție realizată de Morphosis Capital în cadrul celui de-al doilea fond de private equity.

Elon Musk a anunțat că Neuralink a realizat primul său implant cerebral CITEȘTE ȘI Elon Musk a anunțat că Neuralink a realizat primul său implant cerebral

„Parteneriatul cu Morphosis Capital marchează un moment decisiv pentru dezvoltarea viitoare a Mark Twain International School, dinamizând planurile de a extinde la nivel național oferta noastră de educație, o încununare a peste 28 de ani de evoluție continuă în arena educației private”, a declarat Anca Macovei Vlăsceanu, Fondator și Director General Mark Twain IS.

Mark Twain IS a fost fondată în 1995 de către antreprenorii români Anca și Dan Macovei Vlăscean. În 1999 a fost deschisă școala primară, între 2002-2005 - gimnaziul și liceul, iar între 2006 și 2008 a devenit prima școală autohtonă privată din România, complet acreditată International Baccalaureate (IB) World.

În prezent, Mark Twain deține un portofoliu format din 14 acreditări naționale și internaționale și își desfășoară activitatea în două campusuri, în apropierea Pădurii Băneasa: Junior Campus, dedicat copiilor de grădiniță și școală primară, precum și Secondary Campus, unde studiază elevii de gimnaziu și liceu.

Startup-ul american de automatizări airSlate, prima investiție a UiPath Ventures, a intrat în România CITEȘTE ȘI Startup-ul american de automatizări airSlate, prima investiție a UiPath Ventures, a intrat în România

Între anii 1995-2023, circa 5.000 de elevi din România și din alte 55 de țări au urmat programe în cadrul Mark Twain IS, iar în prezent, 60% dintre elevii care studiază în cadrul școlii provin din familii române sau mixte, iar restul de 40% reprezintă peste 45 de naționalități.

„Obiectivul nostru este clar: să transformăm Mark Twain International School în liderul incontestabil al educației private din România”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital. 

Valoarea investiției în Mark Twain IS este cuprinsă în intervalul de 7-15 milioane de euro, urmărit de către Morphosis Capital în cadrul celui de-al doilea fond de private equity. Infuzia de capital va contribui la expansiunea Mark Twain IS în București și în alte orașe importante din România, atât organic, prin deschiderea de noi instituții de învățământ, cât și prin potențiale preluări de centre de învățământ private existente. 

Investiția în Mark Twain IS este prima realizată de către cel de-al doilea fond Morphosis Capital. Prin primul fond, lansat in decembrie 2018, Morphosis Capital deține participații în alte cinci companii din România, respectiv DocProcess, Medima Health, EMI, Cronos Med și Stay Fit Gym. 

Morphosis Capital Cooperatief UA este un fond de private equity înființat în anul 2018 de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre și Andrei Gemeneanu.  Fondul European de Investiții (FEI), principala platformă de finanțare pentru IMM-urile europene, cofinanțat prin Programul Operațional Regional, este investitorul principal al Morphosis Capital, în timp ce fondatorii înșiși sunt cofinanțatori.

Morphosis Capital investește în companii românești cu potențial ridicat de creștere din sectoare precum: servicii medicale, tehnologie, producție și servicii B2B, cu perspective de extindere internațională și EBITDA de minimum jumătate de milion de euro.

Portofoliul Morphosis Capital include DocProcess, Medima Health, EMI, Cronos Med și Stay Fit Gym.

În 2023, Morphosis a realizat primul exit prin vânzarea participației sale minoritare în Clinicile Dentare Dr. Leahu către Regina Maria.

viewscnt
Afla mai multe despre
morphosis capital
mark twain international school