Morphosis Capital Fund I investește în lanțul de clinici medicale Medima Health. Compania are un nou CEO, fost la Carrefour, Artima sau Superbet

Morphosis Capital Fund I investește în lanțul de clinici medicale Medima Health. Compania are un nou CEO, fost la Carrefour, Artima sau Superbet
scris 8 sep 2020

Fondul românesc de private equity axat pe IMM-uri locale Morphosis Capital Fund I anunță o investiție în lanțul de clinici medicale specializate în imagistică și radiologie Medima Health SA din București.

În urma acestei tranzacții, Morphosis Capital preia pachetul majoritar în Medima Health și formează un parteneriat strategic cu medicul Gheorghe Iana și Vlad Ardeleanu, coacționari ai centrului. 

ANAF - Regim contabil și fiscal privind sumele decontate angajatorilor în cazul acordării unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ CITEȘTE ȘI ANAF - Regim contabil și fiscal privind sumele decontate angajatorilor în cazul acordării unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ

Medima Health este un centru specializat în imagistică complexă prin scanare RMN și CT, diagnostic oncologic și teleradiologie. Compania operează în prezent două clinici în București și are o echipă formată din 9 medici, condusă de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog. 

„Consider că acest parteneriat cu Morphosis Capital deschide calea unei creșteri a calității seviciilor prestate și permite o extindere a gamei de servicii în pas cu progresul tehnologic avansat din Europa. De asemenea sunt onorat de colaborarea în acest proiect cu domnul Vlad Ardeleanu, care are o reputată carieră managerială,” a declarat Prof. Dr Gheorghe Iana, coacționar și Director Medical, Medima Health.

La nivel de management, noul parteneriat va fi condus de către experimentatul CEO și expert în retail, Vlad Ardeleanu. De-a lungul carierei sale, Vlad Ardeleanu a ocupat funcția de director general adjunct al lanțului de retail Artima, director operațional al Carrefour România, precum și director general al Superbet. Vlad Ardeleanu este, de asemenea, acționar în cadrul Medima Health, iar în calitate de director general va fi responsabil cu extinderea și construirea recunoașterii brandului Medina Health atât în România cât și la nivel internațional.

„Medima a dezvoltat un model de afaceri unic, care combină expertiza medicală excepțională cu echipamente și infrastructură pentru imagistică de ultimă generație. Operațiunile noastre au o credibilitate de piață extraordinară prin inovații și expertiză medicală de vârf. Sunt încântat să mă alătur echipei Medima și să conduc dezvoltarea companiei în viitor. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu echipa noastră deosebită, să ne dezvoltăm punctele forte și să continuăm să oferim rezultate remarcabile pentru pacienții noștri” a declarat Vlad Ardeleanu, coacționar și CEO Medima Health.

Infuzia de capital din partea Morphosis Capital va contribui la extinderea clinicilor Medima Health din România, precum și la dezvoltarea serviciilor de teleradiologie. 

„Suntem mândri de încheierea acestei tranzacții, în special deoarece ne unim forțele cu doi profesioniști de excepție dar, mai important, cu două persoane extraordinare – Prof. Dr. Gheorghe Iana și Vlad Ardeleanu. Avem obiective ambițioase de a transforma Medima Health într-un hub regional pentru consultație «second opinion» în această nișă a radiologiei. Sunt încrezător că mulți pacienți din România și din regiune vor beneficia de acest parteneriat unic dintre un radiolog de renume, un CEO experimentat și un fond de private equity”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner la Morphosis Capital.

Medima Health este a doua investiție realizată de fondul de private equity, Morphosis Capital, care investește între 5 și 10 milioane de euro pe tranzacție în IMM-uri românești cu potențial de creștere și expansiune la nivel internațional. Medima Health devine prima investiție din sectorul medical în portofoliul Morphosis Capital și prima companie în care fondul deține o participație majoritară.

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de o echipă de patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru și Dragoș Petre, care dețin experiență în tranzacționări și care au ocupat poziții de top în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC și Innova Capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
morphosis capital fund i
medima health