CONFIRMARE Reprezentanții autorităților administrației și cei ai instituțiilor de control vor avea drept de veto la recepția unei construcții

CONFIRMARE Reprezentanții autorităților administrației și cei ai instituțiilor de control vor avea drept de veto la recepția unei construcții
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 mai 2017

Reprezentanții autorităților administrației publice și cei ai instituțiilor de control vor avea drept de veto în comisia de recepție a unei construcții, măsura, anunțată de Profit.ro din luna ianuarie ca pregătită, fiind aprobată astăzi de Guvern, prin schimbarea substanțială a regulilor în domeniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Comisia de recepție a construcțiilor și a instalațiilor aferente nu va mai putea recomanda amânarea recepției, ci doar admiterea sau respingerea recepției.

Comisia de recepție va funcționa numai în prezența a cel puțin 2/3 dintre membrii numiți ai acesteia, iar decizia comisiei se ia cu majoritatea membrilor. Reprezentanții autorităților administrației publice și ai organelor cu atribuții de control în comisia de recepție au drept de veto, iar în cazul în care aceștia propun respingerea recepției, aceasta trebuie motivată în scris.

Decizia comisiei nu reprezintă o simplă recomandare. Numai în conformitate cu decizia comisiei de recepție, investitorul aprobă admiterea sau respingerea recepției, în termen de 3 zile de la luarea deciziei de către comisie, și semnează procesul-verbal la terminarea lucrărilor.

EXCLUSIV Autoritățile și brokerii vor să asigure casele românilor. Întâlnire la ASF, pe 5 mai. Un cutremur mare lasă în stradă sute de mii de oameni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Autoritățile și brokerii vor să asigure casele românilor. Întâlnire la ASF, pe 5 mai. Un cutremur mare lasă în stradă sute de mii de oameni

În cazul în care investitorul nu îndeplinește și calitatea de proprietar, predă, la rândul său, proprietarului construcția recepționată.

Este interzisă utilizarea construcției a cărei recepție la terminarea lucrărilor a fost respinsă, până la finalizarea remedierilor, aceasta fiind pusă în stare de conservare prin grija și cheltuiala investitorului.

Recepția finală este organizată de proprietar, acesta stabilind data de începere a recepției finale în maximum 10 zile de la expirarea perioadei de garanție.

Prevederile Regulamentului aprobat astăzi nu va fi aplicat construcțiilor pentru care recepția la terminarea lucrărilor, respectiv recepția finală, se află în desfășurare la data intrării în vigoare a actului normativ. Excepție face cazul în care recepția s-a făcut după vechea reglementare, dar comisia de recepție a recomandat admiterea recepției cu obiecții, obiecțiile neremediate în termenele convenite fiind considerate neconformități și, în acest caz, recepția finală se realizează potrivit prevederilor acestui Regulament.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
veto
dezvoltatori
imobile
case