Etex Building Performance crește în România. „Ne-am bucurat de evoluția favorabilă a pieței, care a fost peste așteptări.”

Etex Building Performance crește în România. „Ne-am bucurat de evoluția favorabilă a pieței, care a fost peste așteptări.”
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2022

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 295 milioane de lei, în creștere cu 20% față de anul 2020, datorită influenței pozitive a pieței construcțiilor rezidențiale, industriale si din segmentul logistic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pentru acest an, Etex Building Performance estimează că volumul vânzărilor va crește cu 3-5%, în special datorită revenirii proiectelor comerciale și logistice.

ULTIMA ORĂ Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsă dublă față de cea din prima instanță. Poliția nu l-a găsit acasă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsă dublă față de cea din prima instanță. Poliția nu l-a găsit acasă

În 2021, Etex Building Performance a investit un milion de euro pentru îmbunătățirea capacității logistice a fabricilor de la Turceni și Aghireșu, dar și pentru demararea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari și retehnologizarea procesului de însăcuire la fabrica de la Aghireșu. Pentru anul acesta, compania are ca principal obiectiv implementarea instalației de recuperare a gipsului de la Rovinari.

„Strategia noastră a identificat din timp segmentele cu cel mai mare potențial de creștere și am putut dedica acțiuni calibrate pentru maximizarea impactului. În același timp, ne-am bucurat de evoluția favorabilă a pieței, care a fost peste așteptări”, a declarat Andrei Popa, Commercial Director Romania & SEE, Etex Building Performance.

Compania Etex Building Performance – Siniat România este membră a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale și soluții pentru construcții. Grupul Etex desfășoară activități în 44 de țări din Europa, America Latină, Africa, Asia și Oceania, având peste 17.000 de angajați care lucrează în 121 de fabrici. 

În România, Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu. Compania furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale.

viewscnt
Afla mai multe despre
etex building performance