EXCLUSIV Familia Videanu pregătește construcția unei noi fabrici

EXCLUSIV Familia Videanu pregătește construcția unei noi fabrici
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 19 feb 2024

Adriean Videanu (61 de ani), fost primar general al Bucureștiului și ministru al Economiei, și soția sa, Miorița Videanu (60 de ani), pregătesc terenul pentru o nouă fabrică de materiale de construcții, pe platforma Marmosim din Simeria, aflată în proprietatea familiei, relevă documente analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Comerciantul de materiale de construcții Adam Stone, controlat de Miorița Videanu, vrea să închirieze de la Marmosim un teren cu o suprafață de circa 18.000 de metri pătrați, parte a platformei industriale de 5,1 hectare pe care funcționează fabrica din Simeria, cu scopul construcției unei noi unități de producție, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

FOTO Simona Halep a plătit peste 2 milioane de euro pe două apartamente de lux cu vedere la parcul Verdi și lacul Floreasca CITEȘTE ȘI FOTO Simona Halep a plătit peste 2 milioane de euro pe două apartamente de lux cu vedere la parcul Verdi și lacul Floreasca

Acum, Adam Stone și-a deschis un punct de lucru pe platforma Marmosim și și-a adăugat noi obiecte de activitate, printre care extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, fabricarea anvelopelor și a produselor din cauciuc, fabricarea tuburilor și profilelor din plastic sau fabricarea de produse ceramice.

„Deocamdată nu e un proiect matur. Sunt acțiuni de pregătire. Probabil în 2-3 luni va deveni matur“, a declarat, pentru Profit.ro, Adriean Videanu.

EXCLUSIV Vastint, cu acționari comuni cu ai IKEA, negociază închirierea clădirii lăsată goală de BCR înainte de termen. Banca a finalizat consolidarea sediului central în birourile proprietarilor Dedeman CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vastint, cu acționari comuni cu ai IKEA, negociază închirierea clădirii lăsată goală de BCR înainte de termen. Banca a finalizat consolidarea sediului central în birourile proprietarilor Dedeman

Adam Stone este cea mai profitabilă afacere a familiei Videanu. Compania a raportat pentru 2022 un profit de 2,7 milioane euro la o cifră de afaceri de 10,5 milioane euro cu doar 8 angajați.

De cealaltă parte, Marmosim, parte a grupului Theda Mar, deținut de familia Videanu, a avut în ultimii ani o cifră de afaceri constantă în jurul valorii de 7,9 milioane euro, iar în 2022 a raportat un profit de 330.000 de euro cu 160 de angajați.

EXCLUSIV FOTO O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat de la stat terenul și ruina fostei fabrici de conserve Buftea, prima de acest fel din țară, înființată de prințul Barbu Știrbey CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat de la stat terenul și ruina fostei fabrici de conserve Buftea, prima de acest fel din țară, înființată de prințul Barbu Știrbey

Societatea Theda Mar a avut afaceri de 8 milioane de euro, o pierdere de 2 milioane de euro și 54 de angajați în 2022, potrivit datelor comunicate Ministerului Finanțelor Publice.

Marmosim deține licențe de exploatare pentru 6 dintre cele mai importante cariere din domeniul extracției rocilor naturale din țară. O carieră de marmură, două cariere de calcare, două cariere de travertine și o carieră de andezit. Cel mai important material din portofoliul Marmosim este marmura de Rușchița, județul Caraș-Severin, carieră cu o capacitate de extracție de peste 15.000 metri cubi pe an.

EXCLUSIV FOTO O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat de la stat terenul și ruina fostei fabrici de conserve Buftea, prima de acest fel din țară, înființată de prințul Barbu Știrbey CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat de la stat terenul și ruina fostei fabrici de conserve Buftea, prima de acest fel din țară, înființată de prințul Barbu Știrbey

Din cariera de calcar Podeni, județul Cluj, s-au dus materiale utilizate la construcții precum Palatul Parlamentului, Palatul Telefoanelor și Iulius Mall Timișoara. Acestora li se adaugă carierele din județul Hunedoara: cariera de andezit Pietroasa, cariera de travertin Cărpiniș, cariera de diabaz și gabbro Valea Almășelului - Zam și cariera de travertin Geoagiu, care este pusă în conservare.

Anul trecut, familia Videanu a încasat de la One United Properties 20 de milioane de euro pe terenul fostei platforme industriale Titan Mar din zona Progresului din București și urmează să mai primească apartamente și spații comerciale în valoare de 15 milioane de euro din viitoarea dezvoltare imobiliare ce va fi realizată de One United.

EXCLUSIV FOTO Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, intră pe sectorul logistic și în România. Tranzacție cu un dezvoltator susținut de mai mulți milionari belgieni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, intră pe sectorul logistic și în România. Tranzacție cu un dezvoltator susținut de mai mulți milionari belgieni

Terenul tranzacționat, cu o suprafață de circa 4,4 hectare, a fost ocupat până în 2007 de fabrica Titan Mar, care s-a mutat în acel an în comuna Chiajna. Tot în 2007, terenul a fost scos la vânzare cu peste 100 de milioane de euro, însă fără a găsi cumpărător.

În locul fostei fabrici se va dezvolta One Cotroceni Towers, care va cuprinde 1.296 de unități rezidențiale dispuse în cinci turnuri și care are o valoare brută de dezvoltare estimată la 400 de milioane de euro. Două turnuri vor avea 33 de etaje, devenind astfel cea mai înaltă dezvoltare rezidențială din București și din regiune. Alte două turnuri vor avea 23 de etaje, în timp ce o clădire va avea 16 etaje.

Tranzacția dintre familia Videanu și One United nu este prima afacere realizată împreună. Piatra naturală a Marmosim a fost folosită la proiectele rezidențiale One Herăstrău și One Rahmaninov, din portofoliul dezvoltatorului imobiliar.

viewscnt
Afla mai multe despre
adriean videanu
miorita videanu
marmosim
theda mar
adam stone