FOTO One United Properties achiziționează fosta platformă Titan Mar de la Adriean Videanu pentru a ridica One Cotroceni Towers

FOTO One United Properties achiziționează fosta platformă Titan Mar de la Adriean Videanu pentru a ridica One Cotroceni Towers
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 17 feb 2023

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a cumpărat terenul fostei platforme industriale Titan Mar de la fostul primar Adriean Videanu într-o tranzacție de 35 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Terenul achiziționat are 44.863 metri pătrați și este situat pe Șoseaua Progesului nr. 56-80, în Sectorul 5 al Capitalei. Valoarea tranzacției este de 35 milioane de euro, din care 20 milioane de euro vor fi plătite în numerar, iar pentru restul de 15 milioane de euro vor fi oferite la schimb viitoare apartamente și spații comerciale dezvoltate în cadrul One Cotroceni Towers.

One Cotroceni Towers va fi dezvoltat pe acest teren și se va contura ca o nouă dezvoltare mixtă care va cuprinde cele mai înalte turnuri rezidențiale din București. Se estimează că lucrările de construire vor începe în martie 2023. Dezvoltarea mixtă va fi livrată în trei faze, iar data de finalizare integrală este estimată pentru anul 2027.

Adriean Videanu, fost primar general al Bucureștiului și ministru al economiei, și soția sa, Miorița Videanu, au fost autorizați încă din 2021 să construiască o clădire de birouri și un turn de până la 25 de etaje cu apartamente, o primă etapă a proiectului amplu pe care l-au pregătit de dezvoltare în locul fostei platforme industriale Titan Mar din zona 13 Septembrie, după cum a anunțat Profit.ro.

Compania Theda Mar, denumită Titan Mar până în 2019, a primit, în 2021, autorizația de construire necesară pentru un ansamblu multifuncțional cu locuințe colective, birouri, comerț și servicii, conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat pentru Strada Progresului 46-80. Primul corp de clădire autorizat prevede construcția unui imobil de birouri cu 3 subsoluri, parter, 8 etaje și până la 11 etaje retrase, iar al doilea corp este destinat locuirii și este structurat pe două subsoluri, parter și până la 25 de etaje înălțime.

PUZ-ul generat de acest teren indică faptul că cele mai înalte imobile din proiect pot ajunge la 120 de metri înălțime. Spre comparație, Sky Tower, cea mai înaltă clădire comercială din România, are o înălțime de 137 de metri.

Terenul a fost ocupat până în 2007 de fabrica Titan Mar, care s-a mutat în acel an în comuna Chiajna. Tot în 2007, terenul a fost scos la vânzare cu peste 100 de milioane de euro, însă fără succes.

EXCLUSIV Gigantul american Corteva Agriscience își extinde depozitul din România, după ce și-a mărit și fabrica CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul american Corteva Agriscience își extinde depozitul din România, după ce și-a mărit și fabrica

„Suntem încântați să anunțăm One Cotroceni Towers, noua noastră dezvoltare, și extinderea eforturilor de regenerare urbană ale One United Properties în zona Cotroceni. Vânzările excelente de la One Cotroceni Park, unde 92% dintre unități au fost vândute în primul an de la demararea vânzărilor, au dovedit oportunitatea importantă pe care One United Properties o are în extinderea brandului high-end ONE către dezvoltări de dimensiuni mai mari, destinate clienților cu venituri medii și medii superioare. În plus, observăm o cerere semnificativă pentru apartamente, birouri și spații comerciale în zona Cotroceni, ceea ce înseamnă că este un cartier foarte important pentru investițiile noastre viitoare”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) estimată la 400 de milioane de euro, One Cotroceni Towers va cuprinde 1.296 de unități rezidențiale dispuse în cinci turnuri. Două turnuri vor avea 33 de etaje, devenind astfel cea mai înaltă dezvoltare rezidențială din București și din regiune. Alte două turnuri vor avea 23 de etaje, în timp ce o clădire va avea 16 etaje. Turnurile rezidențiale vor fi conectate la nivelul parterului și primului etaj și vor include spații comerciale pentru o varietate de servicii, precum o sală de sport cu piscină, piețe alimentare, restaurante, afterschool pentru copii și alte servicii specifice. În plus, dezvoltarea mixtă va include și o clădire de birouri de sine stătătoare, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de aproximativ 48.000 mp, care va fi denumită One Cotroceni Park Office Faza III.

FOTO One United Properties achiziționează fosta platformă Titan Mar de la Adriean Videanu pentru a ridica One Cotroceni Towers


Noua proprietate a One United se află într-o zonă în plină dezvoltare imobiliară. Se învecinează cu fosta fabrică Ventilatorul, îl locul căreia tot One United Properties dezvoltă proiectul One Cotroceni Park cu 80.000 de metri pătrați de birouri, 15.000 de metri pătrați de retail și 800 de apartamente, o investiție estimată la 130 milioane euro. De asemenea, omul de afaceri Dursun Altînîșîk, fost președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, este în curs de avizare a unui ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în locul depozitelor Universalcoop, care se învecinează și cu fosta platformă Titan Mar.

La rândul său, omul de afaceri arab Atiq Juma Ali Darwish Bin Darwish a reluat procesul de avizare a proiectului imobiliar de 40 milioane de euro planificat alături de Camelia Șucu în locul complexului comercial Lira, cunoscut și ca Dragonul Roz, din aceeași zonă. Mai recent, omul de afaceri Constantin Duluțe, cunoscut pentru afacerile din domeniul agricol, a intrat pe piața imobiliară din București cu un ansamblu rezidențial cu 300 de apartamente tot aici. (vezi harta alăturată pentru poziționarea mai exactă a proiectelor)

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
one cotroceni towers