EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, discută cu Lidl și Kaufland vânzarea unei bucăți din fostul Tubinox. Au început lucrările la cel mai mare proiect rezidențial al lor

EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, discută cu Lidl și Kaufland vânzarea unei bucăți din fostul Tubinox. Au început lucrările la cel mai mare proiect rezidențial al lor
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 20 iun 2023

Familia Negoiță, a primarului Sectorului 3 al Capitalei, discută cu retailerii germani Kaufland și Lidl vânzarea unei parcele de circa 3,3 hectare din terenul fostei fabrici de țevi Tubinox, unde a demarat prima etapă a celui mai mare proiect rezidențial de până acum, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La circa un kilometru distanță de fosta fabrică Tubinox, tot pe bulevardul Basarabia, lângă fabrica Titan Mașini Grele, Lidl a inaugurat în februarie 2022 un nou magazin, iar Kaufland a deschis un nou hipermarket lângă acest Lidl în 24 noiembrie 2022. Kaufland are deja patru hipermarketuri în Sectorul 3. În plus, retailerii germani au cumpărat și terenul fostei filaturi Filan din cartierul Pantelimon, aflată la 300 de metri distanță de noile magazine deschise pe bulevardul Basarabia, și au deja autorizație pentru construcția unui hipermarket și a unui magazin.

EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle renunță la cel puțin jumătate din birourile sale din România. Pleacă din Sky Tower și se consolidează în Oregon Park. Tranzacția va intra direct pe locul 1 în topul celor mai mari suprafețe închiriate în acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle renunță la cel puțin jumătate din birourile sale din România. Pleacă din Sky Tower și se consolidează în Oregon Park. Tranzacția va intra direct pe locul 1 în topul celor mai mari suprafețe închiriate în acest an

„Lotul pentru care suntem în discuții să îl vindem este cel dinspre bulevardul Basarabiei. Noi am demarată deja aici lucrările la primele două blocuri cu 380 de apartamente. Vor fi, într-o primă etapă, două imobile cu două subsoluri pentru parcări subterane și 11 etaje, ce vor fi finalizate anul viitor.

Valoare de dezvoltare a acestora se ridică la 20-22 milioane euro. Mai avem gândită o galerie comercială în cadrul complexului și mai rămân circa 13 hectare de teren pe care mai putem construi 4-5.000 de locuințe. Acum, aici este o zonă cu case, dar are un mare potențial de dezvoltare“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Negoiță.

Primarul Robert Negoiță a semnat deja autorizația de construire pentru următoarele două blocuri cu 380 de apartamente din acest ansamblu rezidențial, a cărui valoare de dezvoltare se ridică la peste 200 de milioane de euro, de departe cel mai amplu proiect în care a fost implicată familia Negoiță până acum.

EXCLUSIV UPDATE Unul dintre cei mai mari constructori din lume taie considerabil din echipa de construcții din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV UPDATE Unul dintre cei mai mari constructori din lume taie considerabil din echipa de construcții din România

La începutul anului 2021, investitorul a cumpărat de la grupul siderurgic indian Viraj un teren de peste 10 hectare pe care a funcționat, în trecut, fabrica de țevi Tubinox. Lipit de acest teren, familia Negoiță a mai cumpărat alte aproximativ 8 hectare de la fosta uzină Republica.

Lângă acest teren este Hala Laminor, deținută de Consiliul Local Sector 3 și în care primarul Robert Negoiță a anunțat că va muta sediul Primăriei Sector 3.

Familia Negoiță are în curs de finalizare 3 proiecte rezidențiale. Hils Brauner este format din 8 blocuri cu 1.336 de apartamente; Hils Pallady, finalizat în totalitate, care are în componență 12 blocuri cu 1.908 apartamente (din care mai sunt la vânzare 230 de unități) și circa 4.000 de spații comerciale și de birouri, în care funcționează și clinica Medicali a soției lui Ionuț Negoiță; iar Hils Splai este un singur bloc cu 111 apartamente.

Marile proiecte ale dezvoltatorului imobiliar sunt amplasate în jurul zonei comerciale Pallady, care cuprinde magazinele Leroy Merlin, Kaufland, Metro, Auchan, Jumbo, XXXL Lutz și IKEA, o zonă cu care familia Negoiță s-a familiarizat în ultimii 8 ani și unde a dezvoltat peste 4.500 de apartamente din cele 6.500 câte a livrat în total pe piața bucureșteană.

EXCLUSIV FOTO Fiica cea mare a lui George Becali a vândut cu profit fostul hotel Inter din Venus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fiica cea mare a lui George Becali a vândut cu profit fostul hotel Inter din Venus

În această zonă, investitorii au dezvoltat complexul Palladium Residence și Palladium Residence 2, cu circa 2.500 de locuințe.


Înainte de criza imobiliară din 2008, Ionuț Negoiță și fratele său Robert Negoiță, care s-a retras din afaceri după ce a devenit primarul Sectorului 3, au dezvoltat trei ansambluri rezidențiale cu peste 3.000 de unități locative pe care le-au vândut complet. A urmat o pauză de câțiva ani în care cei doi s-au oprit din activitatea imobiliară, însă au revenit, indirect, în 2014 cu proiectul Palladium Residence.

După intrarea în politică a lui Robert Negoiță, fratele mai mic a cumpărat clubul de fotbal Dinamo, la care a renunțat ulterior. Printre afacerile care îi mai aduc venituri lui Ionuț Negoiță se numără cele două hoteluri din grupul RIN, care totalizează 365 de camere, parcul acvatic Water Park din Otopeni, un centru de întreținere corporală și relaxare și o tipografie.

EXCLUSIV FOTO Fiica cea mare a lui George Becali a vândut cu profit fostul hotel Inter din Venus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fiica cea mare a lui George Becali a vândut cu profit fostul hotel Inter din Venus

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
negoita
lidl
kaufland
tubinox