EXCLUSIV SIF Banat-Crișana a primit autorizație pentru construirea Kaufland și Lidl în locul fostei fabrici Filan, la 300 de metri distanță de noile magazine ale celor doi retaileri

EXCLUSIV SIF Banat-Crișana a primit autorizație pentru construirea Kaufland și Lidl în locul fostei fabrici Filan, la 300 de metri distanță de noile magazine ale celor doi retaileri
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 31 oct 2022

O societate a SIF Banat-Crișana a primit autorizație de construire pentru un hipermarket și un magazin de retail în locul fostei fabrici Filan din cartierul bucureștean Pantelimon, o condiție în vânzarea terenului către Kaufland și Lidl, potrivit surselor Profit.ro. Cei doi retaileri au deja două noi magazine în apropiere.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Activele fabricii Filan, fostă Întreprinderea „Filatura de lână pieptănată” București, au intrat în portofoliul dezvoltatorului israelian Adama înainte de criza imobiliară din 2008, când investitorul era în plină ascensiune. Firma prin care Adama deținea Filan a fost declarată falimentară în 2011, iar în februarie 2019 o firmă a SIF Banat-Crișana a plătit circa 35,2 milioane de lei (7,56 milioane euro) pe activele imobiliare ale societății în lichidare.

Proprietatea, amplasată pe Șoseaua Vergului - peste drum de Spitalul Malaxa și aproape de Cora Pantelimon, avea construite și hale în suprafață de circa 17.600 de metri pătrați, care au fost demolate.

EXCLUSIV CAHM va prelua producția de săpun solid pentru unul dintre marii jucători globali și schimbă balanța: România devine exportator CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CAHM va prelua producția de săpun solid pentru unul dintre marii jucători globali și schimbă balanța: România devine exportator

SIF Banat – Crișana a primit, recent, două autorizații de construire, pentru un hipermarket și un magazin de retail, o condiție a acordului pe care îl avea cu retailerii germani Kaufland și Lidl în vederea vânzării terenului, într-o tranzacție de circa 12 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

Interesant este faptul că la 300 de metri distanță de fosta fabrică Filan, pe bulevardul Basarabia, lângă fabrica Titan Mașini Grele, Lidl a inaugurat în februarie 2022 un nou magazin, iar Kaufland urmează să inaugureze un nou hipermarket lângă acest Lidl în 24 noiembrie 2022. (vezi foto sus) Acesta va fi al patrulea hipermarket Kaufland din Sectorul 3.

EXCLUSIV Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu s-a asociat cu mari antreprenori și intră pe piața ospitalității CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu s-a asociat cu mari antreprenori și intră pe piața ospitalității

SIF Banat-Crișana a fost implicată în mai multe tranzacții record cu terenuri în ultima perioadă. A realizat cea mai mare tranzacție cu teren a anului 2020, când a plătit 32,7 milioane de euro companiei sud-coreene Doosan pentru platforma IMGB din sudul Bucureștiului. Între timp, SIF1 a batut palma cu dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital și retailerii Dedeman, Kaufland, Lidl și Altex pentru vânzare unei mari părți din terenul fostei platforme IMGB.

De asemenea, o firmă a SIF1 a fost declarată câștigătoare a licitației de achiziție a terenului fostei fabrici Tutunul Românesc din cartierul bucureștean Grivița pentru un preț de peste 33 de milioane de euro, însă tranzacția a fost suspendată temporar din motive juridice.

SIF Banat-Crișana a tranzacționat și terenul fostei fabrici Helitube din Colentina către Kaufland, Lidl și Hornbach, la un preț mediu de circa 34 milioane euro.

Kaufland, cea mai mare rețea de hipermarketuri din România, are 17 magazine în București și 155 în toată țara. Până în 2024, retailerul german a anunțat că vrea să ajungă la 160 de hipermarketuri la nivel național.

EXCLUSIV Răzvan Brasla, care a coordonat cea mai mare investiție medicală din România ultimilor 30 de ani, pregătește proiecte rezidențiale și hoteliere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Răzvan Brasla, care a coordonat cea mai mare investiție medicală din România ultimilor 30 de ani, pregătește proiecte rezidențiale și hoteliere

Rețeaua Lidl numără peste 300 de magazine la nivel național, dintre care 37 în București, și 5 centre logistice, pentru care lucrează circa 10.000 de angajați.

Lidl și Kaufland fac parte din grupul Schwarz, al șaselea cel mai mare retailer din lume după cifra de afaceri.

Grupul german Schwarz va contracta de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) un împrumut în valoare de 100 milioane de euro pentru finanțarea extinderii operațiunilor rețelei de hipermarketuri Kaufland în România și Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
kaufland
lidl
filan
sif banat-crisana