FOTO Mall construit pe terenul Dedeman, de la Letea. Prime Kapital a cumpărat 10 hectare de la frații Pavăl

FOTO Mall construit pe terenul Dedeman, de la Letea. Prime Kapital a cumpărat 10 hectare de la frații Pavăl
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2023

Un nou mall va fi construit în municipiul Bacău, de către Prime Kapital, dezvoltator imobiliar înființat la București de Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Investiția va fi realizată pe terenul achiziționat de aceștia de la retailerul Dedeman, din zona Letea, arată ziaruldebacau.ro.

Ministrul Cseke Attila: În Ungaria, o familie își poate construi o casă mai ieftin și mai ușor folosind proiectele tip puse la dispoziția publicului de Guvern. Vom introduce această măsură și în România CITEȘTE ȘI Ministrul Cseke Attila: În Ungaria, o familie își poate construi o casă mai ieftin și mai ușor folosind proiectele tip puse la dispoziția publicului de Guvern. Vom introduce această măsură și în România

Prime Kapital și partenerii săi de la MAS RE, din Africa de Sud, au achiziționat un teren de circa 10 hectare de la frații Pavăl, fondatorii Dedeman. Este vorba despre o bucată de teren ce aparține companiei în zona fostei fabrici Letea, unde a și ridicat un centru logistic.

Aici, Prime Kapital vrea să dezvolte un centru comercial de mari dimensiuni. Mall-ul, ce va fi situat undeva în spatele Pompierilor, va avea o intrare atât din strada Milcov, unde va fi amenajat un sens giratoriu, cât și din strada Letea.

FOTO Mall construit pe terenul Dedeman, de la Letea. Prime Kapital a cumpărat 10 hectare de la frații Pavăl

Prime Kapital a solicitat certificatul de urbanism pentru noua investiție, cât și pentru sensul giratoriu ce va înlesni accesul în parcarea centrului comercial. Construcția noului mall a fost anunțată de primarul Lucian Stanciu-Viziteu luna trecută, care a declarat că există interesul unei firme din Africa de Sud.

Cine sunt investitorii și ce proiecte au în țară

Investițiile prevăzute de dezvoltatorii MAS RE și Prime Kapital în construcția și extinderea centrelor comerciale din România cumulează aproape 315 milioane de euro. Potrivit datelor companiei, cel mai mare proiect aflat în dezvoltare este extinderea Mall Moldova din Iași, investiția de 113,5 milioane de euro fiind în autorizare. Compania mai lucrează la Alba Iulia Mall, investiție de 41,1 milioane de euro și Argeș Mall, investiție de 83,3 milioane de euro, în Pitești.

MAS Real Estate (MAS RE) anunța anul trecut că va cumpăra șase centre comerciale: Dâmbovița Mall, DN1 Value Centre și proprietățile din Ploiești, Zălău, Sfântu Gheorghe, Bârlad de la Prime Kapital Development. Cu aceste achiziții, MAS RE ar ajunge la un număr de 17 proprietăți comerciale în România, dintre care 15 dezvoltate de Prime Kapital.

În primăvara lui 2019, MAS RE, care deținea centru comercial Militari Shopping Center și Atrium din Arad, cumpăra nouă strip-malluri de la Prime Kapital Development cu 109 milioane de euro. În plus, MAS RE vrea să extindă perioada parteneriatului cu Prime Kapital până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
prime kapital
mall
bacau