Prime Kapital - plan de investiții de peste 330 de milioane de euro într-un proiect imobiliar din Cluj-Napoca

Prime Kapital - plan de investiții de peste 330 de milioane de euro într-un proiect imobiliar din Cluj-Napoca
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2022

Prime Kapital, dezvoltator imobiliar înființat la București de Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, pregătește un nou proiect imobiliar, amplasat în Cluj-Napoca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția vizează transformarea unei platforme industriale de 17,1 hectare într-o dezvoltare multifuncțională.

Unde va fi introdus hidrogen în rețelele de distribuție a gazelor naturale din România CITEȘTE ȘI Unde va fi introdus hidrogen în rețelele de distribuție a gazelor naturale din România

Proiectul constă în dezvoltarea unui centru comercial de aproximativ 75.000 metri pătrați închiriabili, a unui complex rezidențial cu aproximativ 1.400 de apartamente și a unei componente de birouri cu peste 49.000 metri pătrați închiriabili, cu un cost total de dezvoltare de peste 330 de milioane de euro. 

În prezent, în România, Prime Kapital și MAS PLC au în dezvoltare investiții de aproximativ 2 miliarde de euro ce includ peste 14.000 de locuințe, peste 280.000 metri pătrați de suprafețe închiriabile de retail și peste 150.000 metri pătrați de suprafețe închiriabile de birouri. Majoritatea proiectelor vizează reconversii funcționale ale unor platforme industriale și contribuții majore la dezvoltarea infrastructurii urbane în zonele în care sunt amplasate.

Recent, Prime Kapital a lansat proiectul rezidențial Elba Residence, unde este planificat să fie dezvoltat pe un teren de 5,6 hectare, pe care anterior a funcționat întreprinderea ELBA (Electrobanat) în Timișoara, pe malul râului Bega

Proiectul rezidențial Elba Residence este planificat să fie dezvoltat pe un teren de 5,6 hectare, pe care anterior a funcționat întreprinderea ELBA (Electrobanat), cu o istorie de peste 100 de ani.

Acțiunile Airbnb au scăzut puternic, investitorii sunt îngrijorați CITEȘTE ȘI Acțiunile Airbnb au scăzut puternic, investitorii sunt îngrijorați

Prime Kapital a cumpărat recent terenul fabricii de spumă poliuretanică Spumotim din Timișoara, cu o istorie de peste 50 de ani, tranzacție care confirmă informațiile anunțate în primăvară de Profit.ro.

Prime Kapital, companie înființată de Martin Slabbert și Victor Semionov – fondatori și foști manageri ai celui mai mare investitor imobiliar din România, fondul NEPI Rockcastle - are rolul de a asigura extinderea companiei sud-africane MAS Real Estate, al cărei principal acționar este.

Cei doi parteneri sud-africani au mai cumpărat anul trecut terenurile mai multor foste fabrici din Timișoara, Cluj și Brașov și au un buget de aproape un miliard de euro pentru construcția a peste 11.000 apartamente în mai multe orașe din țară. Prime Kapital a mai cumpărat de la producătorul de corpuri de iluminat ELBA un teren de 56.000 de metri pătrați de lângă Gara de Nord din Timișoara cu 12,5 milioane euro.

Investitorul imobiliar a semnat, recent, o finanțare de 125 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui portofoliu de 6 centre comerciale din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
spumotim
prime kapital
sif banat crisana