FOTO Sud-africanii de la MAS Real Estate pregătesc transformarea Militari Shopping în cel mai mare mall din București

FOTO Sud-africanii de la MAS Real Estate pregătesc transformarea Militari Shopping în cel mai mare mall din București
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 22 apr 2024

Compania cu capital sud-frican MAS Real Estate, care activează pe piața românească printr-un parteneriat cu firma Prime Kapital, pregătește extinderea Militari Shopping până la o suprafață închiriabilă de peste 120.000 de metri pătrați, cu o treime mai mare decât AFI Cotroceni, care deține astăzi titlul de cel mai mare mall din România, relevă documente analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Este pregătită extinderea Militari Shopping de la o suprafață desfășurată de circa 50.000 de metri pătrați și aproape 2.000 de locuri de parcare, până la o suprafață totală desfășurată de peste 370.000 de metri pătrați și circa 3.500 de locuri de parcare.

EXCLUSIV FOTO Primăria Sector 4 expropriază terenul unui proiect rezidențial cu peste 280 de apartamente. Dezvoltatorul imobiliar apelează la instanță pentru a-și recupera banii. Mesajul primarului: Înregistrăm o premieră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primăria Sector 4 expropriază terenul unui proiect rezidențial cu peste 280 de apartamente. Dezvoltatorul imobiliar apelează la instanță pentru a-și recupera banii. Mesajul primarului: Înregistrăm o premieră

Militari Shopping urmează să fie extins până la o suprafață închiriabilă de 121.900 de metri pătrați. Diferența dintre suprafața închiriabilă și cea desfășurată este dată de spațiile dedicate parcărilor și de spațiile comune ale complexului comercial.

Planurile investitorului sud-african prevăd extinderea clădirii în care funcționează Auchan Militari până la clădirea cu JYSK și World Class.

Noua construcție este gândită cu două subsoluri dedicate parcării, parter, mezanin și un etaj. De asemenea, în fața zonei comerciale care găzduiește acum LC Waikiki este prevăzută construcția unei clădiri de parcare cu două subsoluri, parter și 4 etaje, care ar putea cuprinde și funcțiuni comerciale.

EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu începe extinderea Arena Mall Bacău. Lansează și construcția hotelului Mercure și a primelor apartamente. Concurență dinspre un teren cumpărat de la Dedeman CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu începe extinderea Arena Mall Bacău. Lansează și construcția hotelului Mercure și a primelor apartamente. Concurență dinspre un teren cumpărat de la Dedeman

Întreaga dezvoltare se realizează pe un teren cu o suprafață totală de peste 15 hectare.


În 2018, sud-africanii au plătit 95 de milioane euro, cash, pentru a achiziționa Militari Shopping de la investitorul imobiliar Atrium European Real Estate, asigurând exitul acestuia din urmă de pe piața românească. Încă de atunci s-a anunțat intenția unei extinderi substanțiale a complexului comercial.

FOTO Familia canadiană Topolinski demarează investiții de peste 170 milioane euro în nordul Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO Familia canadiană Topolinski demarează investiții de peste 170 milioane euro în nordul Bucureștiului

În forma actuală, cu un grad de ocupare de 100%, Militari Shopping a încasat anul trecut din chirii 11 milioane de euro, iar valoarea complexului a ajuns la 156,9 milioane euro. Printre chiriașii actuali ai Militari Shopping se numără hipermarketul Auchan, Decathlon, H&M, C&A, Reserved, New Yorker, LC Waikiki, Pepco, Deichmann, Hervis, Humanic, Koton și Takko.

În planul MAS Real Estate pentru anul acesta și anul viitor sunt cuprinse extinderile proiectelor sale Prahova Value Center din Ploiești cu 2.900 de metri pătrați, pentru care și-a bugetat 4 milioane de euro, și faza a doua de extindere a Mall Moldova din Iași cu 62.100 de metri pătrați, pentru care și-a bugetat 140,3 milioane euro. În fază de autorizare are un mall la Bacău, unul în Cluj-Napoca și altul pe fosta platformă IMGB, a căror finalizare este așteptată în perioada 2026-2027.

EXCLUSIV FOTO Primăria Sector 4 expropriază terenul unui proiect rezidențial cu peste 280 de apartamente. Dezvoltatorul imobiliar apelează la instanță pentru a-și recupera banii. Mesajul primarului: Înregistrăm o premieră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primăria Sector 4 expropriază terenul unui proiect rezidențial cu peste 280 de apartamente. Dezvoltatorul imobiliar apelează la instanță pentru a-și recupera banii. Mesajul primarului: Înregistrăm o premieră

Managementul MAS Real Estate este asigurat de o echipă de români coordonată de Martin Slabbert și Victor Semionov de la Prime Kapital, cei care au pus și bazele NEPI, astăzi investitorul imobiliar cu unul dintre cele mai valoroase portofolii din România.

Dezvoltatorii imobiliari au livrat anul trecut 11 proiecte de retail, totalizând aproximativ 215.000 de metri pătrați, un nivel record al ultimilor 7 ani, 60% din această suprafață reprezentând parcuri de retail, Craiova, Alba Iulia, Arad, București, Giurgiu, Vaslui fiind printre orașele care au beneficiat de astfel de investiții.

Intențiile de investiții pentru următorii cinci ani sunt de asemenea consistente, în condițiile în care proiecte cu o suprafață de peste 500.000 de metri pătrați se află în diverse stadii de planificare sau de construcție, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Stocul de spații de retail la nivel național se situa la finalul anului trecut la nivelul de 4,45 milioane de metri pătrați, din care 54% reprezintă facilități de tip mall, 40% parcuri de retail și 6% galerii comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
militari shopping
mas real estate
prime kapital